Vacante

#paris #franta #obiective turistice

Plimbare la pas intr-un Paris nepretentios

Daca vrei sa descoperi Parisul intr-un alt mod si ai la dispozitie doar un weekend, uita de traseele cunoscute. Plimba-te la intamplare, vei vedea cat de placut este sa te pierzi pe stradute.

Cei care isi doresc sa parcurga toate punctele turistice pariziene de mare importanta, trebuie sa stie ca pentru aceasta le este necesara cel putin o saptamana. Daca pleci la Paris pentr un singur weekend, cea mai indicata este varianta boema : hoinareala pe strazi.

Cam ce ai putea face ? cartier

Sa spunem ca alegi zona Bastille, care este de o frumusete impresionanta si plina ochi de magazinase de tot felul. O alta zona pe care poti s-o alegi este Cartierul Latin.

Aici aproape ca te intorci in gand in perioada copilariei, cand te minunai in fata vitrinelor vazand bunatatile expuse. Si intr-adevar, in acest cartier sunt atat de multe restaurante, cu delicatese asezate in mod artistic in vitrine, incat nu poti sa nu te opresti cateva secunde.

Este posibil chiar sa primesti invitatii sa intri, venite din toate partile, de n-o sa mai stii nici tu ce sa alegi. operaTot ca strategie de atragere a clientelei, diferitele localuri isi expun ofertele de preturi cam asa : “10 euro meniul”, ceea ce inseamna felul intai, felul al doilea si desert. Avand in vedere costul unei mese in Paris, chiar pare un adevarat chilipir .

Se pare insa ca suma corespunde marimii portiilor, care pot satura vrabiutele si piticii Albei ca Zapada. Este bine asadar sa eviti astfel de oferte care suna prea frumos ca sa fie si adevarat.

statuieIn Bois de Boulogne exista un loc mai putin vizitat de catre turisti, numit Parc de Bagatelle. Aici gasesti castelul Bagatelle, terase, gradini de trandafiri, o frumoasa oranjerie si tot aici copiii pot asista la spectacole pentru intreaga familie. Pretul unui bilet pentru un copil insotit de un adult este cam 18 – 19 euro in extrasezon .

Opera, o experienta de neuitat

Pentru doua experiente deosebite, mergi la opera veche, Opera Garnier, unde poti admira o superba arhitectura. Apoi, ca sa te intorci in prezent, asista la un spectacol al operei noi, Opera Bastille. opera2In exterior, cladirea nu este la fel de impresionanta ca prima, insa spectacolele sunt jucate de profesionisti si chiar vei admira interpretarea, sunetul, decorul. In plus, aici repertoriul este atat cel clasic, cat si unul de secol XX, ajungandu-se pana la compozitorii contemporani.

Circula rapid prin oras

Si ca sa te deplasezi rapid prin tot Parisul, alege metroul. Faci de 3 ori mai putin decat cu un autobuz, pentru ca eviti aglomeratia de pe strazi. In functie de cat stai, opteaza pentru cea mai avantajoasa oferta. Un “carnet” de 10 bilete se vinde cam la 11 euro. Pentru o saptamana, un abonament te costa aproximativ 16 euro iar cel lunar se ridica la un pret de 50 euro. Avantajul abonamentului este ca-l folosesti de cate ori vrei, intr-o zi. Exista suficiente indicatii pentru a te descurca in statiile acestuia si a ajunge la destinatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea