Vacante

#culoare #palate #spania #turist #india #mexic #albastru #temple #raritate #roz

Planifica o vacanta in cele mai uimitoare orase intr-o culoare

Orasele intr-o singura culoare sunt putine in lume. Aerul lor fascinant vine atat ca urmare a raritatii lor, cat si a culorilor intense in care sunt vopsite cladirile. De departe, aceste orase ofera panorame surprinzatoare, pe care orice turist isi doreste sa le fotografieze. Orasele intr-o singura culoare raman destinatii de vacanta care iti merita toata atentia.

Iata unele dintre cele mai frumoase orase intr-o culoare:

Juzcar, Spania

Juzcar este un oras spaniol din provincia Malaga, in Andaluzia. Asezat intr-o zona deluroasa, bleul orasului iese in evidenta pe fondul verde al vegetatiei. Culoarea bleu a fost aleasa in onoarea premierei filmului "Strumfii" din 2011. Atunci, orasul a fost pictat in intregime in bleu. Pentru aceasta actiune, s-au folosit 4.000 litri de vopsea.


In Juzcar se poate ajunge cu masina din Malaga, aflata la o distanta de 113 km. Orasul Ronda se afla la numai 22 km. Din Ronda se poate ajunge pe autostrada MA-525.



 

Izamal, Mexic

Izamal este un oras din statul mexican Yucatan. Cladirile orasului sunt pictate intr-un galben mustar. Plimba-te prin oras pe strazile inguste si pitoresti, cu biserici impozante si fatade impresionante de cladiri. Principalele atractii ale orasului sunt ruinele mayase, Manastirea Coloniala Franciscana si Palacio Municipal.

Poti ajunge in Izamal din capitala statului, Merida. Aceasta se afla la o distanta de 64 km. Din Merida si Valladolid exista autobuze care ajung in Izamal.


 

Jaipur, India

Jaipur este cunoscut ca "Orasul Roz" gratie gresiei roz din care sunt construite cladirile. Orasul se afla in statul indian Rajasthan si a fost fondat in 1727. In 1863, Jaipur a fost colorat in roz pentru primirea Printului Albert, sotul-consort al Reginei Victoria. Gratie bogatiei culturale, Jaipur face acum parte din renumitul Triunghi de Aur (Golden triangle) in care intra Agra si Delhi.

Pentru a ajunge in Jaipur poti merge cu avionul, orasul dispunand de aeroport. Alta modalitate este sa calatoresti cu trenul dintr-o destinatie cunoscuta precum Mumbai, Agra, Udaipur sau Delhi. Exista, de asemenea, autobuze care leaga Delhi de Jaipur.


 

Jodhpur, India

Jodhpur este un oras-cetate din India, aflat in desertul Thar. Orasul colorat in intregime in albastru are o istorie bogata si este plin cu temple si palate. Jodhpur are propriul sau aeroport. In oras se mai poate ajunge cu trenul din marile orase precum Mumbai.




Sursa foto: andaluz.tv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea