Vacante

#vacanta familie # vacanta in familie #vacanta de sarbatori

Planifica o vacanta cu familia, de sarbatori, la pret redus

O vacanta in familie, alaturi de copii poate insemna amintiri minunate, mai ales in perioada sarbatorilor. Cu toate acestea, bucuria de a calatori de sarbatori alaturi de cei dragi este umbrita de costuri. Biletele de avion, cazarea si mancarea sunt probleme majore cu care se confrunta orice familie intr-o vacanta facuta in plin sezon turistic, cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Descopera cum sa planifici o vacanta cu familia la pret redus, pentru Craciun si Revelion:

1 Alege o destinatie de sarbatori

Alege o destinatie de vacanta care sa fie potrivita pentru a-ti petrece sarbatorile cu cei mici. Destinatia in cauza trebuie sa intruneasca majoritatea conditiilor pe care le stabilesti initial. Acestea pot fi legate de distanta fata de casa, clima, facilitati in destinatia respectiva (prezenta magazinelor, accesul facil la spital, evenimente organizate pe plan local etc).

Unele dintre cele mai frumoase destinatii pentru sarbatorile de iarna, pentru familii, sunt Praga, Viena, Disneyland Paris, Laponia, Bethlehem etc. Exista, insa, in continuare si destinatii clasice pentru familii precum Turcia, Bulgaria, Romania. Fa o lista cu avantaje si dezavantaje pentru a putea alege mai usor.

2 Gaseste cazare pentru vacanta de sarbatori cu familia

Cauta un hotel care ofera discounturi pentru copii. Exista hoteluri care acorda gratuitate sau reduceri de 30%-50% in functie de varsta copilului. Intereseaza-te de costul unui pat suplimentar in camera si de costurile legate de masa. Gaseste un hotel care sa rezolve problema mesei intr-un mod cat mai avantajos pentru tine.

Ia in consideratie inchirierea unui apartament intr-o zona centrala, cu multe magazine. Intr-un apartament ai intimitate si libertate de actiune, poti sa gatesti, dispui de internet wirelless si scapi de costurile suplimentare de la hotel. Intr-un hotel, preturile sunt automat mai ridicate de Craciun si Revelion. Apoi, orice facilitati pentru copii cresc pretul sejurului, de la incalzitoarele pentru biberoane din camera la DVD sau televizor cu posturi pentru cei mici.

3 Fa rezervarile rapid pentru cazare si bilete de avion

Cand calatoresti cu familia si copiii, mai ales intr-o perioada aglomerata ca cea a sarbatorilor de iarna, nu este o idee buna sa te concentrezi asupra ofertelor de last minute. Chiar daca vei mai gasi ceva, exista riscul sa nu fie o oferta care sa satisfaca nevoile tale. In schimb, cu cat rezervi mai repede, cu atat pretul va fi mai mic, iar oferta mai diversificata.

4 Planifica activitatile de vacanta

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, peste tot se desfasoara evenimente atractive pentru familii, de la targurile de Craciun la workshop-urile pentru copii. Cauta din timp atractiile turistice care pot fi vazute gratuit si noteaza-ti undeva programul. De sarbatori, este foarte posibil ca muzeele si celelalte atractii sa aiba un program diferit fata de restul anului. In general, este bine sa mergi dimineata sau in prima parte a zilei.

Intreaba daca in hotelul in care stai se organizeaza evenimente gratuite pentru clienti. De Craciun, de exemplu, se obisnuieste sa se impodobeasca bradul, iar copiii turistilor sunt vizitati de Mos Craciun si primesc cadouri. Aceasta este o activitate perfecta pentru familii si nu costa nimic.

Sursa foto: everlastingseedco.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea