Vacante

#toamna 2008 #excursie #sejur #corfu #rhodos #creta #insule #grecia #plaja

Plaja si excursii in Grecia, in toamna 2008

In aceasta toamna, preturile pentru vacantele in Europa sunt deja mai mici, comparative cu sezonul estival. Daca iti place sa te plimbi si ti-ai dorit sa vezi Grecia, alege o vacanta de 7 zile. Te costa intre 300 si 500 euro (excursie respectiv, sejur)  si vei vedea cam tot ce este mai important de vazut.

Turistii care isi planifica o vacanta in Grecia pot apela la Biroul Organizatiei Nationale de Turism din Grecia (GNTO Office), situat pe Bulevardul Elisabeta, din Bucuresti. “Biroul nostru va opera ca un birou de informare si va fi in permanenta la dispozitia turistilor romani care vor calatori catre Grecia prin informatii, respectiv materiale tiparite privind toate aspectele posibile despre destinatiile solicitate. In plus, vizitatorii romani din Grecia [...] vor fi echipati cu un ghid de calatorie tiparit sub numele” Sfaturi utile pentru turisti ” care va contine informatii despre drepturi si protectie in Grecia, urmarind un sejur cat mai sigur si placut in tara noastra” spune Nikos Diakolios, Director GNTO Office in Romania, intr-un comunicat al companiei.

Corfu searaDe ce sa vizitezi Grecia in toamna

Grecia face parte din lista celor cateva tari unde se mai poate face plaja toamna, alaturi de Egipt, Tunisia si Turcia. In plus, sejururile in complexele hoteliere pot fi combinate cu excursii, incluse in programul initial sau optionale, pentru un program mai diversificat.

“Pentru noi a fost bine sa mergem in Grecia la sfarsit de sezon, mai ales cand ai nevoie de liniste”, ne povesteste R.B., editor, din Bucuresti. “De la aeroport pana in insula Agistri am facut 2 ore. Agistri este cunoscuta in Grecia ca insula cu cele mai limpezi ape si chiar asa era. Cand am mers cu feribotul in plimbare, de pe o insula pe alta, apa avea o adancime de 20 si ceva de metri, insa ii puteam vedea fundul. Chiar daca mergi in septembrie, afara este cald si poti face baie in mare” afirma el.

Clima. Daca nu esti mare iubitor de soare si temperaturile din timpul verii ti se par insuportabile, atunci o vacanta in grecia in aceasta toamna este o alegere potrivita. Cele mai indicate destinatii grecesti sunt Corfu, Creta si Rhodos.

In Corfu, in septembrie si octombrie zilele sunt insorite, cu destul de putin vant. Pe timpul noptii este bine sa ai ceva cu maneca lunga la tine, in rest, temperaturile sunt placute, cu o maxima de 28 grade Celsius in septembrie si cam 24 grade in luna urmatoare. Odata cu noiembrie, incepe si sezonul ploios, iar vremea devine destul de imprevizibila. In Creta, in primele luni de toamna temperaturile nu mai sunt asa de ridicate, insa apa marii ramane calda, iar turistii se pot bucura de plaja.

Creta ruinePretul. In toamna, preturile pachetelor de vacanta in Grecia scad. Astfel, pentru o saptamana platesti doar 320 euro, suma in care ai incluse transportul cu autocarul si cazarea la un hotel de 3 stele. Ofertele au un program la fel de atractiv ca cel din vara, propunand excursii si tururi de oras, ca bonusuri.

Distanta. Unul dintre motivele pentru care merg multi romani in Grecia il constituie apropierea fata de Romania. Poti merge, asadar, cu masina personala, in cazul in care iti faci propriul traseu de vacanta si nu vrei sa depinzi de un alt mijloc de transport. Nu folosi anti-radarul. Conform MAE (Ministerul Afacerilor Externe), detinerea si folosirea sistemelor anti-radar de catre conducatorii mijloacelor auto, pe drumurile publice din Grecia, este interzisa prin lege. O amenda poate sa ajunga la 2000 euro de persoana, cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioada de 30 de zile.

Evenimente. Toamna au loc mai multe evenimente in Grecia, sarbatori religioase, festivaluri, sau de alta natura. Intre 17 si 28 septembrie are loc Festivalul International de Film de la Atena, eveniment la care vor fi prezentate productii cinematografice pentru 4 categorii: documentar, experiment, narativ si animatie. Daca te afli in Grecia la sfarsitul lui octombrie, poti participa pe 26 la procesiunea Sfantului Dimitrie (Izvoratorul de Mir), in Salonic.

Numarul turistilor. Un alt motiv pentru care este atragatoare Grecia in toamna il reprezinta numarul mai mic al turistilor. Daca nu-ti plac plajele aglomerate si ti se pare dificil sa stai la cozi la intrarile in obiectivele turistice, in toamna scapi de toate aceste neajunsuri.

corfuCat costa o vacanta in Grecia, in toamna 2008

O excursie de o saptamana in octombrie costa 340 euro de persoana si implica transport cu autocar de 4 stele, 6 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 stele, vizitele incluse in program, ghidul local si insotitorul de grup. Se ofera ca bonusuri doua tururi de oras (de exemplu, in Atena si in Salonic) si o excursie (Meteora).

Daca alegi varianta sejurului, in Rhodos, o saptamana la plaja costa 580 euro. In pret sunt incluse biletul de avion cursa charter, transferul de la aeroport, 7 nopti de cazare cu demipensiune, intr-un hotel de 4 stele si asistenta turistica. In Creta (luna octombrie), un sejur de 7 zile costa 480 euro, la un hotel de aceeasi categorie, cu avion inclus si in regim all inclusive.

Preturi pentru excursiile optionale, neincluse in program

- Acropole: 12 euro
- Cap Sounion, Templul lui Poseidon: 20 euro. Se spune ca de aici se poate vedea cel mai frumos apus de soare.
- Peloponez (Istmul Corinth, Epidauros, Nafplio si Micene): 30 euro
- Insulele Poros, Aegina, Hydra: 85 euro
- Micene: 8 euro
- Korinthos: 6 euro
- Delphi: 9 euro
- Meteora: 4 euro.

Plaje in Creta

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentruvacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea