Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #piete

Piete cu mancare proaspata pe care merita sa le vizitezi in vacanta

Unele destinatii turistice au piete de alimente care ofera adevarate spectacole in aer liber si care au devenit atractii in sine. Astfel de piete au o gama foarte variata de produse proaspete, sunt frecventate de bucatarii restaurantelor si de catre localnici.

Iata cateva piete cu mancare pe care merita sa le vizitezi in vacanta:

Piata in Barcelona: La Boqueria

Mercat de Sant Josep de la Boqueria este una dintre cele mai vechi piete din Barcelona. Astazi, La Boqueria este considerata una dintre cele mai bune piete in aer liber din lume. Initial, in secolul al XIII-lea se crede ca aici era o piata de porci. In prezent, La Boqueria isi imbie clientii cu produse proaspete: legume, branza, carne etc.

Cei care vor sa incerce preparatele traditionale din carne gasesc in La Boqueria o oferta diversificata. Aflata langa celebrul bulevard La Rambla, La Boqueria este situata central, fiind usor de gasit.

Piata in Tokyo: Tsukiji

Cei care calatoresc in Tokyo nu trebuie sa rateze Tsukiji Fish Market. Aceasta este considerata cea mai mare piata de peste si fructe de mare din lume. Clientii gasesc aici peste 400 de tipuri de fructe de mare, de la cele mai ieftine produse proaspete la cele mai scumpe.

Tsukiji Fish Market este un spectacol in aer liber, unde pot fi vazuti pesti uriasi, creaturi marine bizare si unde se pot incerca preparate culinare pe baza de peste si fructe de mare. Tsukiji Fish Market aprovizioneaza restaurante din toata lumea cu produsele sale.

Piata in Londra: Borough Market

Borough Market este cea mai veche piata de legume si fructe din Londra si constituie un obiectiv turistic de top in metropola londoneza. Piata se afla in cartierul Southwark si este functionala din anul 1755.

Borough Market este considerata una dintre cele mai bune piete din lume pentru legume si fructe, gratie specializarii sale in productie locala. Clientii gasesc aici paine proaspata, branzeturi si alimente gourmet, cautate in special de restaurantele din Londra.

Foto: concierge.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea