Vacante

#destinatii de vacanta #piete cu mancare #mancare strainatate

Piete cu mancare pe care merita sa le vizitezi

Pietele de mancare constituie una dintre cele mai placute experiente pe care le poti avea in vacanta. In aceste locuri intalnesti localnicii, gusti din preparatele locale traditionale si experimentezi pe propria piele o bucatica din cultura acelui oras sau acelei tari. Culorile, texturile si aromele stimuleaza apetitul si te invita sa incerci cele mai proaspete si mai inedite preparate culinare.

Iata in continuare cateva piete cu mancare pe care merita sa le vizitezi:
 

Souk in Marrakech, Maroc

Piata veche din Marrakech (medina), este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Maroc. Aflata intre zidurile vechi ale orasului, intrate in patrimoniul mondial UNESCO, medina din Marrakech detine o gama impresionanta de produse, de la uleiuri la condimente si delicatese.
 

Piata Ver-o-Peso, Brazilia


Piata Ver-o-Peso se afla in Belem, in nordul Braziliei si este cunoscuta ca unul dintre centrele comerciale pentru produsele amazoniene. Ver-o-Peso este locul ideal pentru a cumpara peste proaspat din Amazon si pentru a incerca preparatele culinare tipice acestei regiuni.
 

Piata Wochenmarkt, Elvetia


Piata Wochenmarkt, aflata in Elvetia, in Lucerne, este considerata una dintre centrele comerciale importante pentru fermieri. Vizitatorii gasesc aici fructe, ciuperci, nuci si preparate locale.
 

La Boqueria (Mercat de Sant Josep)


Piata La Boqueria din Barcelona este nu doar un centru comercial, dar si un obiectiv turistic cu valoare istorica. Piata dateaza din 1217, fiind cunoscuta ca una dintre cele mai bune piete ale Europei. Vizitatorii gasesc aici o multime de alimente si de preparate, de la fructe de mare la legume si celebrele gustari tapas, specifice regiunii Catalonia si nu numai.
 

Borough Market


Borough Market constituie unul dintre centrele comerciale importante ale Londrei. Piata veche atrage producatorii, bucatarii, localnicii si strainii datorita gamei diversificate de produse. Piata are peste 100 de standuri.
 

Mercado Central, Chile


Cei care viziteaza Santiago au sansa de a vedea Mercado Central, o piata faimoasa pentru produsele sale. Vizitatorii gasesc peste, legume, fructe si specialitati locale.

Shuk Ha'Camel, Israel


Shuk Ha'Camel este cea mai mare piata in aer liber din Tel Aviv. Comerciantii vand produse locale, branzeturi, condimente, fructe etc.
 

Nishiki Market, Japonia


Cei care isi doresc sa incerce ceva din cultura traditionala japoneza trebuie sa viziteze Kyoto. Piata Nishiki insumeaza aproximativ 100 de vanzatori de mancare traditionala. Vizitatorii descopera aici specialitati locale, printre care muraturi, sushi sau peste uscat. Piata este atat de apreciata incat i se mai spune si bucataria Kyoto-ului.
 

Cours Saleya, Franta


In Nisa, piata de flori a devenit un centru comercial atractiv si pentru gurmanzi. Initial infiintata ca o piata de flori, Marche aux Fleurs este astazi un loc de unde se pot cumpara legume si ingrediente specifice gastronomiei Frantei. Cours Saleya este apreciata in randul strainilor, astfel incat locul tinde sa se aglomereze in cursul zilei.

Sursa foto: intrepiddreamer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea