Vacante

#poiana brasov #statiune de schi #buget redus #schi #the daily telegraph

Pentru turistii platitori in lire sterline, vacanta in Poiana Brasov este un chilipir

Poiana Brasov ocupa locul I intr-un top al destinatiilor ieftine de schi, conform The Daily Telegraph . Topul vizeaza 14 statiuni din Europa si din Statele Unite, care au fost analizate din punct de vedere al cheltuielilor facute de turisti in fiecare dintre aceste destinatii.  Cele 14 tari sunt: Romania, Slovacia, Bulgaria, Italia, Finlanda, Slovenia, Germania, Norvegia, Andora, Austria, Franta, Canada si Statele Unite.

Conform studiului, Poiana Brasov este cea mai rentabila optiune pentru un sejur la schi. Astfel, un sejur in Poiana, care include cazarea, mesele si celelalte cheltuieli, se ridica la aproximativ 200 de lire sterline. Conform The Daily Telegraph, de anul trecut si pana acum, costurile practicate in statiuni au crescut, in Poiana Brasov cresterea fiind de 18 procente. 

In 2007, aceeasi publicatie afirma intr-un articol din noiembrie ca Poiana Brasov este o statiune de schi cu traditie in Romania, cu o structura inca primitiva, dar care incepe sa fie modernizata.  Prin urmare, publicatia a recomandat aceasta destinatie pentru incepatori, afirmand totodata ca viata de noapte a Brasovului este destul de activa. Acelasi articol din 2007, care oferea informatii despre cele mai rentabile statiuni de schi , a luat in considerare multe dintre tarile care au facut parte din studiul actual: Andora, Bulgaria, Franta, Slovenia si Slovacia.

Poiana Brasov 2Cine urmeaza dupa Poiana Brasov

Pe locurile II si III in topul celor mai rentabile vacante la schi s-au situat statiunea High Tatras in Slovacia (236 lire) si Borovets in Bulgaria ( 241 lire).  La polul opus se situeaza statiunea Vail din Colorado, costul unui sejur aici ajungand la 512 lire sterline, precedata de Banff (Canada), cu 431 lire.
“Preturile statiunilor din Franta, Austria, Elvetia si in special Italia arata bine, in comparatie cu cele din Statele Unite” a afirmat unul dintre autorii studiului, Helen Warburton, citata de The Daily Telegraph. Conform aceleiasi surse, statiunile de schi precum Romania si Slovacia sunt alegeri foarte potrivite pentru incepatori, familii si pentru turistii cu un buget redus.

Austria, care este o destinatie cautata de romani, ocupa numai locul 10 in top, cu statiunea Obergurgl. Aceasta este una dintre statiunile montane situate la cele mai mari inaltimi in Austria, 1930 metri. Sezonul de iarna se intinde pe o perioada foarte lunga, din noiembrie pana in mai.  Un sejur aici costa 354 lire, conform The Daily Telegraph.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea