Vacante

#romania #paste #pensiuni

Paste traditional romanesc la pensiuni in Romania

Cei care aleg Romania ca destinatie de vacanta pentru sarbatoarea de Paste au ocazia sa petreaca cateva zile intr-o regiune montana si sa asiste la obiceiurile de Paste, precum incondeierea oualor. Pensiunile organizeaza plimbari in caleasca, petreceri campenesti cu berbecut la protap si lautari si servesc preparate traditionale facute in casa, cu ingrediente din gospodaria proprie.

Vacanta de Paste pe Valea Prahovei costa 500 lei
 

Branul este an de an una dintre locatiile favorite pentru minivacantele la munte, in Romania. In 2011, pensiunile de aici isi asteapta turistii cu meniuri traditionale de Paste, din care nu lipsesc preparate precum oua rosii, pasca, cozonaci, friptura de miel la tava, drob, placinta etc.
Un sejur de 4 zile cu demipensiune, la o pensiune de 4 margarete, costa in jur de 520 lei de persoana. In pret sunt incluse cazarea cu doua mese pe zi, o zi gratuita la Paradisul Acvatic din Brasov si diverse servicii si facilitati: parcare, internet wireless, fitness etc.

In Predeal, la o pensiune de 3 margarete, o camera dubla costa 110 lei pe noapte, pentru sejururile de minim 2 nopti. In noaptea de Inviere, oaspetii pensiunii au parte de o primire traditionala cu oua rosii, pasca si alte preparate specifice acestei sarbatori. In schimb, cei care doresc un pranz festiv in Duminica Pastelui trebuie sa scoata din buzunar aproape 100 lei de persoana, pentru un meniu cu mancare si bautura.

Cei care aleg Moeciu ca destinatie de vacanta platesc in jur de 500 - 600 ron de persoana pentru un minisejur de Paste. O vacanta de 4 zile costa 550 lei de persoana, pret care asigura cazarea cu 3 mese pe zi la o pensiune de 3 margarete.
 

Paste in Bucovina: petrecere campeneasca si demonstratii de incondeiere a oualor
 

Bucovina este una dintre destinatiile cele mai potrivite pentru vacanta de Paste, gratie traditiilor locale si a manastirilor frecventate in special in perioada sarbatorilor religioase. Cei care vor sa stea pe langa manastirea voronet platesc 125 lei pe noapte, pentru o camera dubla, intr-o pensiune de 4 margarete. Pentru un sejur de 5 zile, o persoana scoate din buzunar 1200 lei, pret in care are incluse cazarea, mesele cu preparate facute in casa, dupa retete bucovinene traditionale si bauturile.

In timpul liber, intr-un astfel de pachet de vacanta sunt oferite programe de recreere, cu gustari traditionale dupa Slujba de Inviere, pranz festiv in prima zi de Paste. De asemenea, turistii au ocazia sa asiste la o demonstratie de incondeiere a oualor si iau parte la o petrecere campeneasca cu berbecut la protap, lautari si foc de tabara. Tot din program fac parte o plimbare cu caleasca si un cadou de la iepuras.
 

Ce poti face in Maramures de Paste
 

In Maramures oferta de petrecere a timpului liber este foarte diversificata. Se pot vizita obiective turistice precum Sighetul-Marmatiei, Cimitirul Vesel, Barsana, Cascada Cailor , Izvorul Bistritei Aurii etc. De asemenea, se pot face plimbari cu Mocanita pe Valea Vaserului.

Cei care merg in Ocna Sugatag pot beneficia si de tratamente cu apa sarata extrasa din saline. Apa are calitati terapeutice, reumatologice si ginecologice. Aici, la pensiuni gasesti bazine cu apa calda sarata, bai cu namol, sali de masaj, sauna etc.

In Maramures, la o pensiune de 3 margarete o camera dubla costa incepand de la 80 lei pe noapte, doar cazarea sau 100-120 lei pe zi, cazare cu mic dejun. In schimb, doua persoane platesc pentru un sejur de 3 nopti in jur de 600 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea