Vacante

#locatii din filme #paris #londra

Paseste in vacanta pe urmele codului lui Da Vinci

Cine a vazut filmul cu Tom Hanks sau a fost impresionat de carte, va fi tentat probabil de o oferta “Pe urmele Codului lui DaVinci”.

La sfarsitul acestei luni, vacanta cu Eurostarul in Londra si Paris te costa 625 euro de persoana. In pachet intra 7 nopti de cazare cu mic dejun, la hoteluri de 3 stele , bilet de avion, transfer aeroport, bilet de tren, insotitor de grup si doua tururi de oras.

Monalisa GiocondaLa inceput  faci un tur panoramic al Parisului, la principalele obiective turistice: Domul Invalizilor, Cartierul Latin, Notre Dame, Saint Chapelle, Gradinile si Palatul Luxembourg, Opera Garnier, Piata Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysees.

Apoi vei pleca pe jos in cautarea Liniei Rosei, linia mediana de la Polul Nord la Sud, care strabate orasul. Urmand Linia Rosei vei ajunge la biserica St Suplice. Nu lipseste nici vizita la Luvru, unde vei admira surasul Monalisei si Madonna intre stanci.

Tot la Luvru vei trece prin curte, unde langa fantani se afla celebra piramida de sticla, care apare si in "Codul lui Da Vinci". Va trebui sa descoperi unde este ascunsa “floarea de crin” ascunsa de templieri. La Pont Neuf, ajungi pe Ostrovul Jidovilor, unde au fost arsi templierii, din ordinul lui Filip al IV-lea cel Frumos. In Anglia poti vizita Capela Rosslyn, datand din secolul al XV-lea, cu simboluri ale templierilor.

Buckingham palaceEste bine sa stii

Daca vrei sa ai parte de o seara cu mancare si distractie ca pe vremea templierilor, atunci trebuie sa participi la un banchet medieval organizat in Londra, in pivnitele IVORY House. In Franta poti gusta specialitati precum “pied de couchon roti” sau “crepe”.

In Anglia si Franta ai ocazia sa te bucuri de o croaziera pe Sena si Tamisa. Pentru Sena costul este de aproximativ 8.5 euro de persoana. Daca vrei sa iei si masa, pretul poate ajunge la 50 euro. Este intr-adevar o experienta placuta, deoarece restaurantele plutitoare au muzica traditionala franceza, lumini romantice pe mese si ferestre mari din sticla, ca sa admiri panorama. Pentru Tamisa platesti 15 euro croaziera de o persoana.

Domul Invalizilor are program pana in jur de orele 16.00; gasesti aici o librarie cu numeroase suveniruri legate de Napoleon Bonaparte, cu preturi de la 3 - 5 euro, la cateva sute. Opera Garnier poate fi vizitata gratis, daca mergi la un spectacol. In caz contrar, poti sa cumperi un bilet de 8 euro (pret intreg) pentru a vizita Palatul Garnier. Turul include marea scara, foaierele, sala de spectacole, muzeul si expozitia temporara.

St. Paul londraLa Saint Chapelle, aflata in incinta Ministerului de Justitie, vei trece printr-un punct de control, asa ca verifica ce metale ai la tine, ca sa le arati in caz de nevoie. Intrarea in capela costa 9.10 euro de persoana. Copiii sub 12 ani au intrarea libera.

In Anglia Palatul Buckingham are program de vizitare pana la orele 15.45 si biletul de intrare te costa 15 lire pentru adulti si 13.5 lire pentru studenti. Copiii cu varste de pana in 17 ani platesc 8.5 lire. Turnul Londrei este un obiectiv turistic care nu poate fi ratat. Preturile sunt de 16 lire pentru biletul intreg si 9.5 pentru copii.

Pentru cei pasionati de figurile de ceara, Madame Tussauds este destinatia ideala. Intrarea insa costa destul de mult, cam 25 lire un bilet intreg. In Anglia mai poti vizita British Museum, cu intrare gratuita si Catedrala St. Paul, pentru 9.5 lire de persoana.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea