Vacante

# randuri libere #pasapoarte de sanatate #destinatii de vacanta #calatorii #avion

Pasapoarte de sanatate si randuri libere in avion! Asa vom calatori din vara

Din cauza pandemiei de coronavirus, odata ce oamenii vor putea sa calatoreasca din nou nu o vor mai face cum o faceau inainte de pandemie. Pentru a preveni focarele mari de infectie, companiile aeriene vor fi nevoite sa ia masuri stricte.

 

Pentru a se urca la bordul unei aeronave, pasagerii vor avea nevoie de pasaport de sanatate. In plus, intre pasageri va exista cate in rand liber pentru a se pastra distanta sociala. Acestea sunt doar cateva dintre masurile luate in calcul de Comisia Europeana pentru reluarea calatoriilor din aceasta vara.

Desigur, aceste masuri ar putea duce si la cresterea costurilor biletelor de avion, dupa cum sustine chiar seful Ryanair, care se opune acestei masuri sustinand ca astfel nu se rezolva problema distantarii sociale si ca in aceste conditii prefera sa-si tina aeronavele la sol. Nici reprezentantii Tarom nu sunt de acord cu masura randului liber intre pasageri.

"Vor face separarea foarte clara a oamenilor in avion. KLM a anuntat chiar de curand ca va lasa un loc liber intre cele 3, deci locul din mijloc va ramane liber. AirFrance a anuntat ca toti insotitorii de zbor vor purta masti si vor avea o toaleta speciala numai pentru ei, Qatar a anuntat ca este posibil sa introduca teste la urcarea in avion, ceea ce compania Emirates deja o face", declara  Razvan Pascu, consultant in turism, pentru stirileprotv.ro.

In schimb, persoanele care vor dori sa calatoreasca in Grecia vor fi nevoite sa detina asupra lor niste “pasapoarte de sanatate”.

"Se discuta despre asta inclusiv in SUA, o adeverinta valabila cu maxim 72 de ore inainte de plecare pe care sa o iei din tara ta de plecare si cu ea sa ai posibilitatea sa intri in Grecia. Se mai discuta pe Grecia anularea feriboturilor pe insule, ca sa fie foarte controlata intrarea pasagerilor acolo si daca se ajunge, sa se ajunga numai cu curse charter. Este posibil daca va fi asa toti pasagerii la urcarea in avion sa fie testati.", sustin Razvan Pascu.

Surse foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea