Vacante

#praga #venetia #barcelona #revelion #destinatii romantice

Orase pentru un revelion romantic

De revelion, la miezul noptii, oricine isi doreste sa aiba parte de un moment special, promitator pentru urmatorul an. Un sarut pasional , o boaba de strugure pentru noroc, o lenjerie rosie de care numai tu si partenerul tau stiti ca purtati, o croaziera cu vaporasul sunt cateva dintre ingredientele unei nopti romantice de Anul Nou.

Iata in continuare cateva orase potrivite pentru un revelion romantic.
 

Revelion in Barcelona: un bob de strugure si un surat
 

Barcelona este un oras seducator in orice perioada a anului, cu atat mai mult in perioadele de sarbatoare. Colorat, vibrant, extrem de ofertant turistic, pe mai multe paliere, orasul este mai viu ca niciodata in noaptea dintre ani. Strazile se pregatesc de sarbatoare. Localurile, cluburile si restaurantele organizeaza petreceri care tin toata noaptea.

Daca vrei ca noul an sa-ti aduca noroc tie si persoanei iubite, pe langa sarutul de la miezul noptii trebuie sa va straduiti sa mancati 12 boabe de strugure si nu oricum. In Spania exista o traditie de Anul Nou, legata de struguri. Cei care reusesc sa manance cate un bob de strugure in fiecare dintre cele 12 batai ale ceasului de la miezul noptii va avea parte de un an norocos. O alta traditie spune sa mergi sa privesti primul rasarit al noului an pe o plaja.
Si pentru ca noaptea de revelion sa fie si mai dulce, mananca cu persoana iubita niste churros, un preparat de patiserie sub forma de banana, care este in mod traditional specific Anului Nou.

Pe 1 ianuarie are loc Barcelona New Year's Swim, un eveniment care are loc in fiecare an. Cei mai curajosi se pot inscrie pentru primul inot din noul an, pe plaja Sant Sebastia.

O minivacanta de revelion in Barcelona costa in jur de 400 euro de persoana. Un astfel de pachet include 5 zile de vacanta, cazare, transport cu avionul si transfer la un hotel de 3 stele.


Masti venetiene in ajun de Anul Nou


Pe 31 decembrie Venetia adopta noul sau mod de a celebra Anul Nou: Love. Anul Nou in Venetia culmineaza cu un sarut general care numara peste 60 de mii de persoane. Sarutul de revelion poarta in Venetia simbolul de iubire, pace si infratire in lume.

Si pentru a pigmenta si mai mult lucrurile, doamna trebuie sa-si puna desuuri rosii in noaptea de revelion pentru a avea noroc in anul ce urmeaza. Unele traditii din Italia spun ca si barbatii italieni pot purta lenjerie rosie pentru a fi norocosi anul urmator. Cuplurile trebuie sa aiba parte de o cina romantica in seara de ajun pentru a-si asigura durabilitatea relatiei.

In Venetia, la fel ca pretutindeni in Italia, se celebreaza pe 31 decembrie La Festa di San Silvestro, iar pe 1 ianuarie, se sarbatoreste Il Capodanno: se iese pe strazi, se mananca la restaurante preparatele traditionale locale si se participa la defilarea mastilor in piata San Marco .

De fapt revelionul in Venetia este un pretext pentru a avea parte de o demonstratie inainte de celebrul sau carnaval din februarie. Se organizeaza in oras focuri de artificii, in timp ce clopotul catedralei San Marco anunta inceperea noului an.

O vacanta de 6 zile la Venetia, de revelion, costa in jur de 280 euro de persoana. Un astfel de pachet asigura transportul cu autocarul, cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele si alte taxe.
 

Praga de revelion
 

Praga este recunoscuta ca una dintre cele mai frumoase metropole ale Europei. Orasul nu inceteaza nicio clipa sa atraga turistii, pe tot parcursul anului. In decembrie, Praga se pregateste de sarbatoare. De revelion, turistii pot merge la un restaurant, la o petrecere cu mancare buna , muzica si dans sau se pot distra intr-un bar pana dimineata. La miezul noptii au loc focuri de artificii in locurile importante din oras precum Podul Charles sau Castelul Praga.

Unele dintre cele mai speciale oferte de revelion le reprezinta jazz cruise sau party boat, ambele fiind croaziere in ajun de Anul Nou. Petrecerea de pe vasele care plutesc pe Vltava este intregita de panorama romantica, absolut spectaculoasa, asupra orasului luminat de sarbatoare. O astfel de distractie costa in jur de 120 euro de persoana.
O minivacanta de 4 zile in Praga, de revelion, costa in jur de 300 euro de persoana. Pachetul asigura transportul cu avionul, cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele, transferul de la aeroport si un tur de oras.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea