Vacante

#copenhaga #paris #edinburgh #destinatii de vacanta #craciun # vacanta craciun

Orase feerice de sarbatori

De sarbatori, destinatiile favorite sunt cele pline de viata, cu strazi imbodobite, concerte de Craciun si Revelion in aer liber si magazine pline de marfa. Pentru adulti si copii, orasele feerice de sarbatori inseamna distractie si atmosfera specifica acestei perioade frumoase a anului.

Iata 3 orase feerice de sarbatori:


Paris

Parisul este destinatia de iarna perfecta pentru o vacanta culturala, cu mancare buna si shopping in centre comerciale de renume. De sarbatori, magazinele sunt deschise si duminica.

Pe langa cumparaturi in magazine celebre precum Galeriile Lafayette, se poate face o plimbare pe strazile impodobite ale Parisului, dintre care, Bulevardul Champs-Elysees este cel mai luminat si mai impunator. De Craciun, trebuie incercata prajitura traditionala, Buches de Nool, usor de gasit in patiseriile pariziene.


Edinburgh

O destinatie originala pentru sarbatorile de iarna este Scotia. Edinburgh este un oras cu o istorie bogata, cu o arhitectura interesanta si multe obiective turistice, de la Castelul Edinburgh la Galeriile Nationale ale Scotiei. Orasul este tentant si pentru amatorii de cumparaturi.

De sarbatori, una dintre cele mai bune locatii pentru shopping este George Street, unde se gasesc magazinele marilor creatori de moda. Dupa o zi plina, turistii se pot incalzi cu un vin fiert, o ciocolata calda sau un whiskey cu miere, intr-unul dintre puburile orasului. De Anul Nou, in Edinburgh are loc o petrecere stradala de proportii, cu oameni multi care petrec alaturi de prieteni si se cinstesc cu whiskey in loc de sampanie.


Copenhaga

Sarbatorile de iarna in Danemarca sunt petrecute intr-o atmosfera de distractie generala, gratie unor locuri precum Gradinile Tivoli. Acestea constituie un adevarat paradis de iarna pentru familii, cu piste de sanius, sculpturi in gheata si ghirlande de beculete. Copiii sunt primiti de Mos Craciun, care asteapta sa le auda dorintele. In oras au loc mai multe concerte de sarbatori cu intrarea libera, iar teatrele au in repertoriu piese de Craciun.

Sarbatoarea de Anul Nou incepe in Copenhaga odata cu discursul reginei. Una dintre cele mai frumoase modalitati de a trece in noul an este Revelionul pe strazi, in Copenhagen City Hall Square, unde are loc un spectacol de focuri de artificii.



Sursa foto: fashionmansion.se

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea