Vacante

#olimp #neptun #eforie #jupiter #venus #cazare #litoral romanesc

Optiuni de cazare pe litoralul romanesc

Preturile pe litoral in perioada iunie – august sunt extrem de variate, insa turistii care vor alege confortul de la 4 stele in sus trebuie sa se pregateasca pentru cheltuieli majore.

 

Astfel, preturile pentru un sejur de o saptamana nu difera prea mult la un hotel de o stea, fata de unul de 2 stele. In Venus, de exemplu, o saptamana la mare costa intre 199 lei si 204 lei de persoana. Oferta include 5 nopti de cu mic dejun la un hotel de o stea. Pentru doua mese pe zi, pretul ajunge intre 344 si 350 lei de persoana, iar pentru 3 mese pe zi, cazarea costa aproape 500 lei. In iulie si august, acelasi confort te obliga sa alegi intre doua si trei mese pe zi, cu preturi de pana la 643 lei de persoana.

 

Vacante de 2 stele pe litoralul romanesc

 

La 2 stele gasim optiuni diferite, doar cazare, cazare cu mic dejun, cazare cu panz sau cina, cazare + pranz + cina si in fine, cazarea cu cele 2 mese pe zi. In Jupiter, la sfarsitul acestei luni, un sejur de 8 nopti costa intre 235 si 772 lei de persoana, in functie de optiunea mesei. Pentru iulie si august, pretul creste intre 378 si 1084 lei de persoana, in acelasi regim optional.

 

Sejururile la hotelurile de 2 stele apartin de obicei hotelurilor de pe vremuri si majoritatea sunt nerenovate. Mesele se iau pe baza de bonuri valorice , in restaurantele hotelurilor de aceeasi categorie. Exista insa si hoteluri de 2 stele care au preturi intre 104 si 192 RON pe noapte, desi mobilierul si conditiile generale nu sunt dintre cele mai atragatoare.

 

Constanta terasa, foto Lonely Planet

Vacante de 3 si 4 stele pe litoralul romanesc

 

Daca dorim un confort sporit, trebuie sa pregatim de la 150 – 200 RON pe noapte, de persoana. In functie de hotel, camera este inchiriata pentru sejururi de minim 3 sau 6 nopti, cu micul dejun inclus.

 

Vile, pensiuni, particulari pe litoralul romanesc

 

O alta varianta o reprezinta cazarea in celelalte unitati prezente pe litoral. Astfel, in Eforie Sud, o vila de 2 stele ofera sejururi de 8 nopti cu preturi intre 350 lei, pentru iunie si 940 lei, pentru iulie-august. Daca vrei sa inchiriezi cu ziua, atunci trebuie sa scoti din buzunar intre 75 si 140 RON de persoana, pentru camerele de doua paturi.

 

Pensiunile pot fi la fel de scumpe precum hotelurile de 2 si 3 stele, ajungand la 150- 200 RON de persoana, in statiunile Neptun-Olimp .

 

O alta posibilitate este sa inchiriezi camere, apartamente sau garsoniere de la particulari. Daca alegi varianta unei camere intr-un apartament de 2 camere in care locuiesti cu proprietarul, dai cam 50 RON pe noapte, avand acces comun la bucatarie si baie. Pentru o garsoniera la cheie preturile variaza intre 70 si 90 RON de persoana. Apartamentele costa ceva mai mult, putand ajunge la 250 RON pe noapte. Un avantaj la particulari costa din pretul relativ mic in comparatie cu hotelurile de 3 si 4 stele si conditiile destul de bune de cazare (mobilier modern, apa rece si calda in permanenta, aer conditionat, frigider, TV cablu).

 

Pentru detalii despre cazare in Mamaia citeste articolul aici.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea