Vacante

#piete de craciun #targuri de craciun #europa #rothenburg #strasbourg #bruxelles #munchen #craciun

Oferte de vacanta la Pietele de Craciun din Europa

Pietele de Craciun din metropolele europene isi deschid portile in aceste zile. Concerte de colinde in jurul unui brad imens, luminite si casute ca din turta dulce, teatru de papusi si multe produse traditionale locale, iata cu ce se mandresc targurile de Craciun. Unele dintre ele au o varsta venerabila, de 500 de ani, astfel incat obiceiurile sunt deja bine inradacinate si apreciate de public.

Daca vrei sa-ti petreci Craciunul intr-o astfel de metropola, iata in continuare cateva oferte si destinatii pentru acest sezon.

Viziteaza o piata de craciun cu mai putin de 200 de euro

Munchen. Pachetele de Craciun de anul acesta au preturi foarte atractive, in special cele pentru minivacante, cu durata de 4-5 zile. Daca ai cateva zile la dispozitie si dispui de un buget redus, poti vizita orasul Munchen, unde se deschide una dintre cele mai renumite piete de Craciun din Europa. Christkindlmarkt, dupa denumirea sa traditionala, invita turistii sa aleaga din oferta de dulciuri, obiecte de arta realizate manual, preparate traditionale locale, vin fiert etc.

Munchenul are de ce se mandri cu acest eveniment, in aceasta zona traditia pietelor de Craciun mergand pana in secolul al XIV. Una dintre atractii o reprezinta comercializarea cadourilor de Craciun bavareze, precum turta duce (Lebkuchen) sau produsele din sticla, din regiunea Bavarian Forest. Pietele de Craciun din Munchen se deschid pe 27 noiembrie si functioneaza pana pe 24 decembrie 2009. Tot in Munchen are loc Festivalul Tollwood intre 25 noiembrie si 31 decembrie, in cadrul caruia au loc diverse concerte si spectacole.
O minivacanta de 3 nopti costa de la 172 euro de persoana, conform agentiei Perfect Tour. Pachetul asigura cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 sau 4 stele din oras si biletul de avion.

Bruxelles. In Place Sainte Catherine are loc in fiecare an Piata de Craciun a orasului Bruxelles. Daca vrei sa o vizitezi, trebuie sa mergi intre 27 noiembrie 2009 si 3 ianuarie 2010. Acest targ de Craciun, cunoscut sub numele de Brussels Winter Wonderland, are una dintre cele mai lungi perioade de functionare, deoarece, in marea lor majoritate, pietele de Craciun se inchid in preajma sarbatorii Nasterii Domnului sau raman deschise pana inainte de revelion.
Piata de Craciun numara in jur de 240 de casute de Craciun, decorate ca niste bucati uriase de turta dulce, care se intind pe strazile Bourse, Marche aux Poissons si Place St. Catherine.

Cabanutele de lemn reprezinta diverse tari europene si ofera vizitatorilor o gama larga de produse, de la obiecte de arta la piese facute manual si decoratii de Craciun. Preparatele culinare imbie vizitatorii, aici gasindu-se de la celebrul vin fiert, prezent in toate pietele de Craciun europene, la fructe confiate, turta dulce, ciocolata belgiana si scoici (moules marinieres).

In apropierea pietei de Craciun exista si un patinoar, in Marche aux Poissons, unde poti merge sa petreci cateva ore. Daca nu-ti place sa patinezi, poti, cel putin, sa-i privesti pe patinatorii profesionisti care fac reprezentatii aici. Exista de asemenea o roata mare, cu acces contra cost.

O minivacanta de 3 nopti te costa de la 194 euro de persoana, conform aceleiasi agentii. Pachetul asigura cazarea de 3 nopti la un hotel de 3 stele cu mic dejun, biletul de avion si taxa de aeroport.

Pietele de Craciun in circuit
Daca iti doresti sa vizitezi mai multe metropole europene in perioada sarabatorilor, una dintre cele mai complete oferte este cea a unui tur al pietelor de Craciun.

Fiecare oras european are propriul farmec, impodobit cu mii de beculete, invitand turistii sa vizitele pietele de Craciun care se deschid an de an, de la sfarsitul lunii noiembrie pana in ultimele zile din decembrie.

O astfel de vizita ofera turistilor posibilitatea sa cumpere cadouri pentru sarbatori, sa aleaga dintre produsele traditionale vandute de comercianti la tarabele din targul de Craciun si sa guste din specialitatile culinare locale.

Poti vizita, intr-o singura vacanta, Salzburg, Munchen, Viena, Praga, Rothenburg si Budapesta. Un pachet de vacanta de 10 zile costa 399 euro de persoana, conform agentiei Interra Travel. Oferta asigura transportul cu autocarul de 4 stele, 9 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 stele, 4 tururi de oras si 7 vizite in targurile de Craciun din aceste metropole, precum si un insotitor de grup.

Pentru cele mai atractive piete de Craciun, poti plati 325 euro de persoana, conform agentiei Variant Travel. O astfel de vacanta dureaza 7 zile si include vizite in Budapesta, Salzburg, Munchen, Rothenburg si Viena.

Targuri de Craciun inedite: Strasbourg si Rothenburg

Strasbourg. Daca vrei sa vizitezi cea mai veche piata de Craciun din Franta, trebuie sa ajungi de sarbatori in Strasbourg.

Targul de Craciun al orasului, cunoscut sub numele de Christkindelsmarik, are o lunga traditie, care ajunge pana in a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Metropola incepe sa capete costum de sarbatoare de la mijlocul lunii noiembrie si va straluci in mii de beculete pana la sfarsitul anului. Cei care doresc sa admire bradul de Craciun, trebuie sa mearga in Piata Kleber, unde acesta troneaza.
Piata de Craciun gazduieste in jur de 300 de cabanute care atrag peste 1 milion si jumatate de vizitatori in perioada sarbatorii Nasterii Domnului.

Vizita la Piata de Craciun poate include o vizita si la catedrala orasului, Cathedrale Notre-Dame-de-Strasbourg, ambele fiind in acelasi loc. Catedrala reprezinta unul dintre cele mai ilustrative si frumoase exemple de arhitectura gotica din intreaga Europa. In jurul edificiului religios exista numeroase restaurante si baruri in care turistii pot sa bea ceva cald si sa se relaxeze.

Tot in Strasbourg, un obiectiv de top il reprezinta cartierul cunoscut sub numele de Petite France, un fel de Venetie a nordului cu stradute inguste, canale si case care dateaza din secolul al XVI-lea. In acest cartier gasesti brutarii unde se face turta dulce. Daca vrei sa patinezi, o poti face in Place du Chateau.

O vacanta de 5 zile costa 460 euro + 200 lei de persoana, conform agentiei Variant Travel. Pachetul asigura transportul cu avionul, 4 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele, transferurile de la aeroport la hotel, un tur de oras cu ghid local si un insotitor de grup.
Rothenburg. Piata de Craciun din Rothenburg se numeste Reiterlesmarkt si are o lunga traditie, care ajunge pana in secolul al XV-lea, fiind, de aceea, cea mai veche piata de Craciun de pe teritoriul Germaniei.

Anul acesta, Piata de Craciun a orasului Rothenburg se deschide pe 27 noiembrie si functioneaza pana pe 23 decembrie 2009.
Orasul medieval este fascinant, cu zidurile sale vechi, facand parte dintr-una dintre cele mai frumoase trasee turistice ale Germaniei, Romantic Road.

Copiii asista la spectacolele de papusi care au loc in targul de Craciun, iar multimile vin sa asculce muzica de la concertele in aer liber sau din bisericile precum St. Jacob's Church si St. John's Church. Iar daca te pasioneaza istoria Craciunului si tot ce are legatura cu aceasta sarbatoare, merita sa faci o vizita in muzeul orasului specializat pe Craciun, Weihnachtsmuseum. Mai ulte detalii despre atractiile metropolei gasesti in articolul Orasul Rothenburg ob der Tauber si ghidul-calau.

O vacanta de Craciun in Rotherburg, Munchen, Salzburg si Viena te costa 325 euro, conform agentiei Bliss Travel. Pachetul de vacanta are o durata de 7 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea