Vacante

#croaziere #vacanta #pasageri #hawaii #cost #egipt #europa

Oferte de croaziere in acest sezon

O alternativa la vacantele obisnuite in Europa sau in tari exotice o reprezinta sejururile de tip croaziera. De la o minivacanta de  2 – 3 zile la bordul vasului, pana la cateva saptamani de navigare, croazierele pot fi la fel de accesibile ca orice alt sejur sau circuit international.

Trebuie insa sa stii ca la pretul sejurului se adauga taxele de imbarcare, calatoria cu avionul, excursiile optionale si serviciile de la bord. Odata cunoscute aceste coordonate, iti poti face un plan pentru bugetul alocat vacantei.

Cat te costa o croaziera

Preturile incep de la aproximativ 500 de euro de persoana, insa acestea sunt pentru mini-sejururile de 2 – 3 zile la bordul unui vas de croaziera. Vacantele de 1 – 2 saptamani pornesc cam de la 1500 euro de persoana, insa pot depasi 2000 – 3000 euro de persoana.

O croaziera cu durata de 7 nopti in Hawaii costa intre 1570 si 2120 euro, in luna octombrie a acestui an. Croaziera implica un traseu cu pornire din Los Angeles, California, spre Hawaii: Kailua Kona, Hilo, Lahaina, Maui, Honolulu; apoi Ensenada, Mexic si inapoi, in Los Angeles.

Suma include: mese 24h, cazare, bacsisuri, activitati de recreere, servicii (gym, sauna, fitness), taxele si serviciile portuare. La aceasta suma se adauga zborul cu avionul pana in Los Angeles, de unde se face imbarcarea, taxele si serviciile de aeroport, transferul de la aeroport la vas si retur, excursiile si alte cheltuieli personale. Acestea pot sa apara de la serviciul de spalatorie, tratamentele de frumusete din saloanele de pe nava, apelurile telefonice si altele. In pret nu este inclusa nici asigurarea medicala.

O croaziera prin Europa costa in jur de 1087 euro de persoana in luna septembrie si presupune calatorii in Barcelona, Palma de Mallorca , Cagliari, Sardinia, Athena, Istanbul si Valletta.

Pentru Egipt, pana la sfarsitul acestui an, pretul ajunge 979 euro de persoana, in functie de data plecarii. Oferta include bilet de avion, transferuri, 4 nopti de croaziera all inclusive si un sejur de 3 nopti in Hurghada, ghid turistic si asistenta. La aceasta suma se adauga 80 euro taxele de aeroport, 20 euro taxele de asistenta, 15 euro taxa de viza si 5 euro taxa de rezervare. Se recomanda sa-ti faci o asigurare storno , care reprezinta 1.5% din tariful total.

Este bine sa stii

Transferuri. Daca optezi pentru un pachet cu avionul inclus, atunci vei fi escortat de la aeroport pana la imbarcarea in vas. Exista programe speciale pentru a beneficia de insotitori in timpul transferurilor, fie ele pe toata durata calatoriei, fie numai la dus si intors. In caz contrar, trebuie sa te descurci singur cu actele si bagajele, pana in port.

Bagajisti. In port exista un personal specializat care depoziteaza si incuie bagajul tau, contra unei taxe de aproximativ 1 euro. Ai grija sa notezi pe fiecare valiza numele si datele de contact. Este bine totusi sa ai asupra ta lucrurile de valoare, actele si obiectele pentru nevoi speciale (exemplu: medicamente).

Regulile la bord. Inainte de a te imbarca, cere agentilor de turism sau companiei in cauza sa-ti explice care sunt regulile de la bordul navei. Le gasesti si pe site-urile oficiale ale companiilor de nave de croaziera, cu toate detaliile de care ai nevoie. De exemplu, se poate ca bauturile alcoolice pe care le aduci cu tine sa fie interzise. Daca le cumperi din magazinele de pe nava, acestea sunt inmanate echipajului, care le incuie in spatiile destinate lucrurilor personale ale clientilor (depozite, seifuri, etc) si le sunt redate acestora la debarcare.

Femei insarcinate . La fel cum se intampla cu reglementarile companiilor aeriene, si in privinta imbarcarii exista interdictii de imbarcare a persoanelor cu o sarcina avansata. Pentru a cunoaste numarul de saptamani de sarcina maxim, admis de catre companie, intreaba agentul de turism.

Cataloagele agentiilor de turism propun pachete de croaziere care combina calatoriile pe mare cu sejururile in diverse orase. In plus, in cadrul aceleiasi vacante faci excursii cu trenul, la clasa I si excursii cu autocarul, pentru a vizita obiectivele turistice. Cand te afli la bordul navei exista numeroase posibilitati de a-ti petrece timpul liber. Astfel, in loc de o vacanta statica, ai parte de aventura si dinamism. Toate acestea necesita bani. Daca insa ti se potriveste un astfel de program de vacanta , croaziera merita efortul.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea