Vacante

#sagrada familia #Catedrala Westminster #Catedrala Sfantul Ioan cel Divin

Obiective turistice renumite a caror constructie nu a fost finalizata

Proiectele de mare amploare necesita investitii financiare colosale, dar si viziune si talent pentru a fi duse la bun sfarsit. Nu este de mirare, asadar, ca exista situatii in care obiective turistice de renume, cladiri impozante care atrag vizitatori din toate colturile lumii, nu au fost finalizate nici pana astazi, in pofida bunelor intentii intiale. Iata-le pe cateva dintre cele mai faimoase!


Sagrada Familia

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona este vizitata anual de milioane de turisti din lumea intreaga, fiind unul dintre cele mai cunoscute monumente arhitecturale la nivel mondial. Cu toate acestea, impresionanta constructie, gandita de Antonio Gaudi, nu a fost finalizata nici pana in prezent, in ciuda faptului ca lucrarile au fost demarate in anul 1882!

Lucrarile continua si se preconizeaza ca vor fi terminate in anul 2026, in contextul in care bugetul anual investit in finalizarea catedralei se situeaza in jurul sumei de 20 milioane euro (fonduri obtinute din vanzarea de bilete).

Sagrada Familia a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO si ridicata la randul de "minor basilica" de catre Papa Benedict al XVI-lea in 2010.


Catedrala Westminster

Un alt edificiu superb, catedrala Westminster din Londra se inscrie si ea in randul constructiilor incepute, dar neterminate. Lucrarile au fost demarate in 1895, dar se pare ca nu au mai fost finalizate din cauza costurilor mult prea mari. Ultimele retusuri par sa fi fost facute in urma cu mai bine de 100 de ani (1903).


Catedrala Sfantul Ioan cel Divin

Catedrala Sfantul Ioan cel Divin este una dintre cele mai mari biserici crestine din lume si un monument reprezentativ al New York-ului. Aceasta ar putea fi promovata drept una dintre principalele atractii ale metropolei americane, insa oficialii prefera sa astepte pana cand catedrala, a carei constructie a fost demarata in 1892, va fi finalizata.

Ridicarea superbei catedrale a fost presarata cu probleme de la bun inceput, care au variat de la cele de natura financiara pana la razboaie, incendii si modificari arhitecturale. In momentul de fata, nu se cunoaste data la care ar putea fi terminata catedrala Sfantul Ioan cel Divin, cu atat mai mult cu cat oficialii nu se pot pune de acord cu privire la cel mai potrivit stil arhitectural (schimbat in repetate randuri) care ar urma sa ii fie imprimat.



Sursa foto: tripplan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea