Vacante

#belgia #atractii turistice #bruxelles #parcuri de distractie

Obiective turistice de top in Bruxelles

Ce au in comun un baietel imbracat in clovn, o cladire ca o uriasa molecula de fier si un oras in miniatura? Viziteaza Bruxelles-ul si descopera obiectivele sale de top! Oferta este suficient de generoasa pentru ca o vacanta in metropola belgiana sa ofere cate ceva pentru toate gusturile, varstele si nevoile.

 

Manneken Pis, un baietel mititel-mititel

 

Iti mai amintesti, poate, de unele usi de toaleta care aveau ca simbol pentru baie un baietel urinand. Daca ajungi in Bruxelles, un astfel de baietel, de data aceasta sub forma de statuie, atrage vizitatorii curiosi sa vada unul dintre cele mai faimoase obiective turistice ale orasului: Manneken Pis.

Sursa foto: armchairtraveller.caPartea buna este ca vei gasi statuia in centrul vechi al orasului, pe care oricum vei dori sa-l vizitezi. Statuia se afla la intersectia strazilor Etuve si Chene (Rue de l’Etuve si Rue du Chene). In plus, este pana la urma un “must see” pe lista atractiilor de top ale Bruxelles-ului si nu te costa nimic.

Partea proasta este faptul ca baietelul candideaza serios in topul celor mai dezamagitoare atractii din lume. Multi turisti care au cautat special adresa pentru a vedea statuia povestesc ca baietelul este atat de mic, incat, daca nu esti atent, se poate sa treci foarte bine pe langa ea, fara a o observa. Daca insa nimeresti intr-o zi aglomerata, multimea de persoane adunate in fata ei va fi un indiciu clar.

O alta dezamagire vine din faptul ca toata lumea stie cum arata statuile care reprezinta copii rubiconzi, indiferent ce activitate infatiseaza acestia, astfel incat nu prea ai nimic nou de vazut.

Exista insa si ceva deosebit la aceasta statuie: lunga sa istorie, de cateva secole si faptul ca baietelul este imbracat, la ocazii speciale : Mos Craciun, Elvis Presley, Mickey Mouse etc. Se pare ca ar detine o garderoba de 600 de costume, pastrate in City Museum la Grand-Place. La astfel de ocazii, statuii i se ataseaza o conducta din care curge bere.

 

Brupack – apa, filme si orase miniaturale

 

Unul dintre cele mai interesante locuri pe care le poti vedea in Bruxelles este Bruparck, gratie numeroaselor posibilitati de petrecere a timpului liber. Daca te pasioneaza filmele si cinematografele de inalta performanta, in Bruparck gasesti unul dintre cele mai mari complexe cinematografice din intreaga Europa: Kinepolis.

Sursa foto: topsightseeing.comO alta sectiune a parcului de distractii o reprezinta water park-ul Oceade, o zona cu temperaturi subtropicale, cu spatii atat in aer liber, cat si spatii inchise. Pe langa piscine si tobogane de apa poti merge la solar si in sauna.

Gurmanzii au posibilitatea sa guste din preparatele belgiene in The Village , o alta sectiune din Bruparck, unde a fost reconstituit un sat belgian si unde sunt numeroase restaurante si cafenele.

Daca nu ai vazut inca un parc unde toate cladirile si constructiile sunt realizate in miniatura, ai ocazia unei astfel de experiente in Bruparck. Mini-Europe este un parc unde se afla cele mai atractive monumente din Europa, realizate la scara redusa. Aici ai ocazia sa vezi si o bucatica din Romania, o miniatura a palatului Mogosoaia. Pe langa cladiri si monumente, vizitatorii pot vedea si ferestre de istorie, precum eruptia Vezuviului sau caderea Zidului Berlinului. Pretul unui bilet de intrare incepe de la 9.80 euro de persoana. Detalii poti gasi pe site-ul oficial al parcului.

 

Atomium, Eiffelul Bruxelles-ului

 

In cazul in care iti place arhitectura modernista, probabil vei aprecia sferele argintii ale unuia dintre cele mai renumite monumente ale Bruxelles-ului: The Atomium. Acesta a fost construit cu ocazia unei expozitii din 1958, Brussels World's Fair. Design-ul a fost realizat de Andre Waterkeyn. Cele 9 sfere, legate intre ele, reprezinta o molecula cristalizata de fier.  Constructia are o inaltime de 102 metri si este supranumita Turnul Eiffel al Bruxelles-ului.

Sursa foto: skyscrapercity.comIn interior poti lua masa la restaurant , poti viziona un film despre constructie sau pur si simplu cumperi suveniruri si admiri panorama asupra orasului. Se spune ca din sfera superioara se poate vedea una dintre cele mai frumoase privelisti ale metropolei.

De asemenea, sferele gazduiesc diverse expozitii permanente si temporare. Detalii gasesti pe site-ul oficial.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea