Vacante

#turisti #excursii optionale #circuit

Obiective si activitati in circuit, mai avantajoase singur decat cu grupul

Un circuit turistic este o modalitate prin care poti ajunge in foarte multe locuri intr-un timp destul de scurt. Chiar daca prin definitie, o astfel de vacanta nu este una de relaxare si lucrurile se intampla repede, exista momente in care poti profita de o zi sau de cateva ore in care sa-ti faci propriul tau program.

Iata in continuare cateva obiective turistice si activitati care sunt pot fi mai avantajoase pe cont propriu :

 

1 Vizita pietoana a unor obiective gratuite


Cand verifici programul unui circuit turistic, acorda atentie acelor zile in care se fac vizite pietonale, cu ghid (local sau cel al excursiei). Exista cazuri in care 90% si chiar 100% din vizita de 2-4 implica o plimbare intr-o zona relativ stransa, unde sunt concentrate mai multe obiective turistice pe care oricum le poti vedea gratuit si singur: piete celebre, fantani arteziene, porti vechi din ziduri de cetate medievala, bulevarde faimoase, parcuri etc.

Este recomandat sa te gandesti care sunt interesele tale personale, raspunzandu-ti singur la cateva intrebari: ce vreau eu neaparat sa vad in acest oras; am nevoie de ghid; ce pot face pe cont propriu comparativ cu ceea ce fac daca merg cu grupul.
Daca te descurci si sigur, poti profita de acele ore pentru a-ti face propriul tau traseu, vizitand si obiective pe dinauntru, nu doar cele in aer liber.
 

2 Excursii optionale
 

Cand alegi o excursie optionala care include 2-3 activitati sau obiective, compara pretul total cu preturile la biletele pentru fiecare activitate sau atractie turistica . De exemplu, o astfel de excursie cu 2 obiective si un tur nocturn cu autocarul poate costa in jur de 40 de euro, in conditiile in care cele doua obiective costa fiecare sub 10 euro de persoana, daca mergi pe cont propriu.
 

3 Nume oras by night
 

Inainte de a participa la un tur nocturn de oras, numit “Atena by night”, “Paris by night” etc, informeaza-te ce contine exact acel tur. O plimbare cu autocarul prin centrul orasului, pentru a privi luminitele, poate fi sau nu atractiva, in functie de opinia fiecaruia.
 

4 Obiective turistice mari intr-o singura zi
 

Cand urmeaza sa petreci cel putin 2-3 zile in acelasi oras, se poate ca in program sa se viziteze 3-4 obiective turistice in aceeasi zi. Daca unele dintre ele sunt obiective de top (muzee foarte mari, situri arheologice aflate pe o suprafata mare, bazaruri importante etc), organizeaza-ti timpul in asa fel incat sa mergi pe cont propriu si sa poti sta mai multe ore la o atractie turistica interesanta pentru tine. Vei fi mai satisfacut decat daca le-ai vazut cu grupul, in viteza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea