Vacante

#vacanta # sfaturi de vacanta #obiceiuri sanatoase

Obiceiuri sanatoase de vacanta

Ai tendinta sa iti lasi stilul de viata si obiceiurile sanatoase acasa ori de cate ori pleci in vacanta? Pentru a evita eventualele neplaceri si probleme medicale, cat si vina coplesitoare, iti oferim 4 idei de obiceiuri sanatoase pe care le poti pune in practica si cand te afli in postura de turist.


1. Renunta la lift si urca scarile

Indiferent care este destinatia pe care o alegi pentru vacanta, transforma acest obicei sanatos intr-o regula: ori de cate ori ai ocazia, alege sa urci scarile in loc sa iei liftul. Exceptia de la regula o constituie momentele cand esti incarcat de bagaje.


2. Exploreaza regiunea pe jos

Cea mai buna metoda de a reusi sa descoperi frumusetile unui loc necunoscut este aceea de a-l explora pe jos. Plimbarile te vor ajuta nu doar sa identifici locuri ascunse si iti vor oferi ragazul de a admira peisajele regiunii vizitate, dar iti vor perpetua si obiceiurile prietenoase cu sanatatea, practicate acasa.

Asadar, evita pe cat posibil sa te plimbi cu mijloacele de transport in comun (alege-le doar pentru distante foarte mari) si, daca este posibil, inchiriaza o bicicleta pentru a parcurge trasee turistice extinse intr-un timp mai scurt.


3. Consuma legume si fructe cultivate in zona

Atunci cand esti in vacanta, este firesc sa gusti din specialitatile locale - adesea intesate de calorii -, renuntand la dieta pe care o urmezi acasa. Insa, pentru a nu arunca la gunoi toate eforturile depuse pana acum in aceasta directie, fa-ti un obicei din a incerca si fructele si legumele cultivate in zona vizitata.

Spre exemplu, daca te afli in vacanta intr-o regiune unde portocalele, bananele si alte fructe exotice cresc la margine de drum, nu ezita sa te infrupti din ele!


4. Testeaza sportul practicat in zona

Nu in ultimul rand, de pe lista obiceiurilor sanatoase de vacanta nu ar trebui sa lipseasca practicarea unui sport local. Te afli in Spania? Invata paso doble sau flamenco, spre exemplu. Ai ales ca destinatie de vacanta Brazilia? Atunci ia cateva lectii de capoeira. In acest fel, nu numai ca vei afla mai multe despre traditiile unei tarii vizitate, dar iti vei mentine si forma fizica.

Foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea