Vacante

#calatorie turcia # vacanta turcia #turcia

Noi conditii de intrare in Turcia. Tot ce trebuie sa stie romanii care pleaca in vacanta

Vesti bune pentru romanii care urmeaza sa isi petreaca vacanta in Turcia. De la 1 iulie, autoritatile au mai relaxatarestrictiile.

 

„Restrictiile sanitare in Turcia se relaxeaza incepand cu data de 01 iulie. Atfel: restaurantele, barurile, cluburile si muzica live vor fi permise pana la ora 24:00. Pentru localnici se elimina orice restrictie de deplasare in afara locuintelor. Turistii nu erau vizati de aceasta masura nici pana acum. Masca este in continuare obligatorie in spatii publice. Turistii romani nevaccinati sunt acceptati pe teritoriul Turciei atat cu test PCR negativ, cat si cu test antigen cu rezultat negativ”, a declarat Erdinc Adali, CEO-ul agentei de turism Soley Tour.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat care sunt noile conditii de intrare in Turcia. Persoanele care nu vor respecta regulile vor intra in carantina. Vor fi exceptate de la masura carantinei acele persoane care prezinta rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de intrarea in Turcia.

Sunt exceptate de la masura carantinei si de prezentarea testului PCR negativ:

Persoanele care prezinta un certificat de vaccinare cu schema completa a vaccinarii si au trecut 14 zile de la doza de rapel.

Persoanele care pot face dovada faptului ca au fost infectate cu COVID-19 in ultimele 6 luni, cu conditia ca intrarea in Turcia sa aiba loc incepand cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv. Dovada infectarii cu SARS-CoV-2 poate fi: rezultat pozitiv al unui test PCR, adeverinta emisa de institutii medicale de stat sau private certificate in tara de domiciliu, semnate si stampilate, emise in limba engleza.

Persoanele care prezinta rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore inainte de intrarea in Turcia, emis in limba engleza de o unitate medicala certificata din tara de domiciliu. Testele antigen efectuate acasa si care nu sunt insotite de certificare medicala NU sunt acceptate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea