Vacante

#nisipurile de aur #bulgaria #litoral bulgaresc

Nisipurile de Aur, o statiune curata si primitoare, in Bulgaria

Statiunea Golden Sands nu are nisipurile aurii ale vreunei insule exotice, insa este o destinatie civilizata, in apropiere de Romania. In 5 ore cu masina te poti instala deja in hotel. Hotelierii primitori, statiunea curata, frumos amenajata, serviciile de calitate si numeroasele posibilitati de petrecere a timpului liber sunt doar cateva dintre atuurile acestei destinatii.

nisipurile de aur se bucura de o amplasare de invidiat, fiind la numai 18 km de orasul Varna (al treilea oras ca marime din Bulgaria) si in apropiere de Parcul National Nisipurile de Aur.

Statiunea este considerata una dintre cele mai mari de pe coasta de nord a Marii Negre. Plajele mari si nisipoase au in fundal dealuri impadurite, spargand monotonia liniei marii.

Specialistii din industria turistica stiu ca pentru a putea vinde o destinatie, aceasta trebuie sa aiba o poveste. Nici statiunea Golden Sands nu face exceptie. Legenda povesteste ca in vremuri de demult piratii au ascuns o comoara in aceste locuri. Acestia insa au fost pedepsiti, iar comorile lor s-au transformat in nisip – celebrul nisip auriu de unde vine si numele statiunii.

Sursa foto: acasa.roNisipurile de Aur nu au vreun aspect inedit, in nuante aurii, dar, scaldata de aceleasi ape ale Marii Negre, regiunea de coasta este in mod cert mai curata decat cea din multe zone ale litoralului romanesc.
 

Plaja in Nisipurile de Aur
 

Cei carora le plac zonele de litoral spatioase gasesc in Nisipurile de Aur o plaja lunga de 3.5 km si lata de 100 de metri. De asemenea, statiunea a fost premiata de mai multe ori cu Blue Flag, ca urmare a calitatii plajei. Intrarea lina in mare face potrivita aceasta destinatie pentru familiile cu copii.

Exista suficiente spatii unde se poate sta pe propriile plaja , dar si spatii amenajate cu sezlonguri si umbrelute. Pentru acestea se plateste o suma intre 5 si 7 leva pe zi, in mai, la inceput de sezon turistic . Cei care doresc sa faca rost de suveniruri gratuite gasesc scoici pe plaja fara a fi nevoie sa caute prea mult. Pentru relaxare, exista corturi cu banchete de masaj, special amenajate, langa apa. In plin sezon turistic se practica diverse sporturi de apa si aer.

Sezonul turistic acopera perioada mai – septembrie, iar media maxima de temperatura, in timpul verii, ajunge la 30 grade Celsius, cu 28 grade Celsius in apa.
 

Statiunea Golden Beach
 

Statiunea este de talie medie, nefiind nici cea mai luxoasa si mai pretentioasa, dar nici o statiune modesta, in care te-ai gandi de doua ori inainte sa mergi. Promenada serpuieste de-a lungul plajei, fiind intesata de restaurante, magazine, hoteluri si bazaruri. Curata, reconditionata, inveselita cu flori, promenada este insa destul de ingusta, astfel incat in plin sezon turistic s-ar putea sa fie dificil sa te strecori prin multimea de turisti.

Aproape de unul dintre capetele statiunii se afla un restaurant construit din metal, imitand Turnul Eiffel , un kitsch care nu ar fi stricat cu nimic imaginea statiunii daca ar fi lipsit cu desavarsire. In schimb, langa el roata mare ofera distratie garantata si o panorama asupra intregii regiuni.

Sursa foto: acasa.roLa mijlocul lunii mai, statiunea Nisipurile de Aur se afla inca in santier, in unele zone, insa hotelurile aflate in constructie respecta regulile locale, deoarece nu gasesti nicaieri moloz, gunoaie si alte resturi. Singurele semnele ale activitatii de constructie sunt muncitorii care isi vad de treaba, netulburand cu nimic atmosfera relaxata a statiunii.

Pe langa curatenie si spatiile frumos amenajate, statiunea ofera deja turistilor, in primele zile ale sezonului estival, posibilitati de petrecere a timpului liber. Cu toate ca nu este vorba despre multimi, exista deja turisti romani si straini care isi petrec cateva zile in aceasta statiune, iar o buna parte din magazine, hoteluri si restaurante sunt deja deschise.

Familiile cu copii mici si nu numai aleg o plimbare cu trenuletul statiunii, al carui traseu strabate Nisipurile de Aur de la un capat la altul, pe promenada. O alta modalitate de deplasare ar fi taxiurile, care au preturi medii.

In statiune se gasesc case de schimb valutar, unde se pot schimba, de exemplu, lei sau euro in leva.

In cazul in care mergi in capetele de sezon, gasesti o oferta ceva mai redusa in meniurile restaurantelor, acestea nefiind dotate chiar cu toate produsele prezentate. Un fel de mancare principal, obisnuit, costa intre 7 si 12 leva, in timp ce pestele, fructele de mare si preparatele traditionale bulgaresti costa de la 20 leva in sus. Portiile sunt generoase, mancarea este gustoasa, iar servirea, ireprosabila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea