Vacante

#vacanta #minuni ale lumii #piramida #turcia #grecia #destinatii de vacanta #egipt # vacanta grecia # vacanta turcia

Minuni ale lumii pe care le poti vedea in vacanta

Minunile lumii fac subiectul unor topuri diferite, in functie de criterii precum natural sau facut de mana omului, prezente, disparute sau pe cale de disparitie. Toate insa ilustreaza spectaculosul, excelenta, monumentalul, frumusetea desavarsita si valorea inestimabila. Dintre vechile minuni ale lumii , singura care a supravietuit in intregime este Marea Piramida din Giza. Acesteia i se alatura: ruinele unora dintre Cele 7 Minuni ale Lumii Antice, Cele 7 Minuni ale Lumii Moderne, Minunile Naturale ale Lumii, cele 7 Noi Minuni ale Lumii.
 

Viziteaza Cele 7 Minuni ale Lumii Antice
 

Pentru a vedea Cele 7 Minuni ale Lumii antice trebuie sa ajungi in Turcia, Grecia, Iran si Egipt. Doua dintre ele erau pe teritoriul Greciei de astazi: Colosul din Rhodos si Statuia lui Zeus din Olimpia. Se poate vizita situl arheologic si locul respectiv, constructiile insa sine nemaiexistand. In timp ce Olimpia se afla in Grecia continentala, Rhodos reprezinta una dintre cele mai frumoase insule grecesti , cu o cetate veche impresionanta.

Turcia gazduieste si cea doua dintre minunile vechi: Mausoleul Halicarnassus si Templul zeitei Artemis din Efes. Din fericire, ambele se afla in aceeasi regiune. Cei care isi petrec drum si se bucura de ceea ce are de oferit aceasta statiune de pe riviera turceasca au ocazia sa viziteze chiar in oras situl arheologic al mausoleului. Tot din Bodrum se fac excursii in Efes, unul dintre cele mai bine pastrate orase antice de pe teritoriul Turciei si nu numai.

Alte doua minuni vechi se afla in Egipt, aceasta tara gazduind si singura constructie care mai exista in zilele noastre: Marea Piramida de pe platoul Giza, in Cairo. Avantajul consta in faptul ca este una dintre cele mai fotografiate atractii turistice din lume, alaturi de ea aflandu-se celelalte piramide din Giza, toate localizate intr-unul dintre cele mai importante orase din Africa de Nord. Pentru a vizita locul unde se afla candva Farul, cei interesati trebuie sa ajunga in Alexandria, un alt oras inclus pe lista opririlor facute in timpul circuitelor si croazierelor din Egipt.

Gradinile Suspendate din Babilon sau Gradinile Semiramidei se crede ca ar fi constituit cea mai veche dintre cele mai vechi Minuni ale Lumii. Acestea ar fi existat in spatiul Iracului de astazi, in orasul-stat Babilon. Se crede ca gradinile ar fi fost construite de catre babilonieni in jurul anului 600 i.Hr. Nu s-a pastrat insa nicio urma a acestora si unii arheologi pun la indoiala existenta lor reala, in istorie.
 

Descopera Cele 7 Minuni ale Lumii Moderne
 

Pe langa grandoare si frumusete, Minunile Lumii Moderne sunt si o capodopera de inginerie. Aceste atractii turistice sunt reprezentate de: Channel Tunnel, CN Tower, Empire State Building, Golden Gate Bridge, Itaipu Dam, Netherlands North Sea Protection Works si Panama Canal.

Unele dintre ele sunt deja monumente simbolice pentru regiunea sau orasul in care se afla. Imaginea emblematica empire state building din New York City sau cea a turnului CN din Toronto sunt cunoscute in lumea intreaga. Itaipu Dam este insa una dintre Minunile Lumii foarte putin cunoscute. Constructia este o hidrocentrala gigant, aflata intre Brazilia si Paraguay.
 

Minuni ale Lumii amenintate cu disparitia
 

Canal Grande din Venetia si insulele Maldive se confrunta cu cresterea treptata a nivelului apei, astfel incat sunt amenintate de scufundare intr-un viitor care ramane incert. Complexul Luxor, care cuprinde templul cu acelasi nume, Valea Regilor si Valea Reginelor, este amenintat de mai multi factori, de la turismul excesiv la infiltratiile de apa ale Nilului. Pescuitul excesiv este o amenintare reala pentru Triunghiul de coral din Indonezia, in timp ce dezvoltarea zonala de langa vechea cetate Machu Picchu ameninta mediul alpin.
 

Minunile Naturale ale Lumii
 

Minunile Naturale ale Lumii sunt inestimabile, existenta lor depinzand de echilibrul ecosistemului. Cu exceptia uneia singure, care este un fenomen natural, celelate sunt locuri care pot fi vizitate. Marele Canion, Marea Bariera de Corali, portul din Rio de Janeiro, Muntele Everest, Luminile Nordului, Vulcanul Paricutin si cascada Victoria reprezinta cele mai frumoase atractii naturale de pe glob.
 

cele 7 noi minuni ale lumii
 

Cele 7 Noi Minuni ale Lumii sunt reprezentate de siturl arheologic mexican Chichen Itza, statuia Christ Redeemer din Brazilia, Marele Zid Chinezesc, orasul antic Machu Picchu in Peru, orasul trandafiriu Petra din Iordania, Coloseumul din Roma si Taj Mahalul din India.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea