Vacante

#clima tropicala #zona tropicala #tara tropicala #vacanta #haine #insecte #vaccinuri

Masuri de protectie pentru o vacanta intr-o zona tropicala

O vacanta la tropice poate fi o adevarata aventura, deoarece mediul este foarte diferit de cel obisnuit, iar masurile de protectie se impun mai mult ca in alte parti. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti ce trebuie sa faci cand pleci intr-o destinatie tropicala.

Pasi de urmat

Pasul 1. Diferite clime, diferite masuri. este impartita in mai multe climate: padure tropicala, umeda, savana uscata, savana cu cactee (familie de ) si desert. De aceea, lucrurile de care trebuie sa tii cont difera, in functie de destinatie. Este bine sa te interesezi asupra climei locale si asupra altor aspecte precum media anuala de temperatura, predictiile meteo pentru perioada respectiva, tipul de sezon (ploios etc), gradul de umiditate.

Pasul 2. Sanatate&vaccinuri. Ia-ti toate masurile de precautie cu privire la sanatate. Poti afla informatii utile din ghidurile de turism, de la Ministerul de Externe sau de la operatorul turistic prin care ai cumparat pachetul de vacanta.
Daca este necesar, fa-ti toate analizele si vaccineaza-te impotriva bolilor specifice zonelor tropicale. Una dintre ele este malaria. Exista inca persoane afectate in zone precum Africa, Mexic, Asia, Caraibe.

Pasul 3. Haine si produse de protectie a corpului. In zonele tropicale poti face excursii prin jungla sau poti alege un safari. Astfel de excapade in natura se fac numai cu un personal calificat, cel care instruieste calatorii, pentru a asigura buna desfasurare a calatoriei. De exemplu, este important sa ai incaltaminte inchisa si cu talpa groasa, care sa te protejeze de pamant, plante si insecte. Sosetele sunt foarte importante, recomandandu-se sa ai la tine cel putin o pereche de schimb. Pentru a te proteja de insecte trebuie sa te ungi pe corp cu produse specifice.

Pasul 4. Obiceiuri&cultura. Intr-o te confrunti cu un mediu foarte diferit, cu o cultura si cu care pot fi surprinzatoare. Este important sa arati respect fata de toate acestea. Invata cateva fraze-cheie, care sa te ajute sa comunici cu localnicii.

Sfaturi&Avertismente

• Urmeaza regulile de protectie ale mediului tropical. Acesta are oricum de suferit de pe urma constructiilor si dezvoltarii turistice. Poti sustine comunitatile locale daca cumperi fructe de la fermierii din zona sau poti chiar sa te cazezi in casele acestora, daca ofera camere spre inchiriere, de tip Bed&Breakfast. Nu fa foc in spatii neamenajate si nu periclita viata animalelor salbatice care traiesc in parcurile nationale.

Daca ti-ai petrecut vacanta intr-o zona tropicala , povesteste-ne impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea