Vacante

Marsilia, escapada de weekend

Unul dintre cele mai mari orase din Franta, Marsilia sau Marseille este o destinatie impresionanta pentru turistii care cauta zone insorite, bogate in arhitectura si atractii de tot felul, de la cele culturale la arta gastronomica traditionala.

 

Una dintre cele mai simple modalitati de a vedea Marsilia este sa alegi un tur cu un autobuz special. Plimbarea dureaza aproximativ o ora si jumatate. Biletul, valabil pentru o zi sau doua, iti permite sa cobori la oricare dintre cele 16 statii din fata obiectivelor turistice. Calatorii beneficiaza de o prezentare in 5 limbi de circulatie internationala. Biletul pentru o singura zi costa 18 euro de persoana, iar pentru 2 zile, 20 euro.

 

Port MarsiliaPentru o experienta romantica in plina vara, fa o plimbare la Portul Vechi si pe dealurile cu biserici, de unde ai parte de o panorama superba asupra Marii Mediterane. Vechiul Port a fost timp de 26 de secole scena pe care se desfasura prestigioasa istorie a Marsiliei. In Quartier du Panier admiri cel mai vechi cartier din Franta. Daca iti plac edificiile religioase, atunci trebuie sa vizitezi Notre Dame de la Garde, fortareata si sanctuar.

 

Este un oras agitat, scanteietor, in care simti freamatul comerciantilor din sutele de piete de legume si fructe. Daca nu ai chef de mers pe jos dar vrei totusi sa ai timp sa admiri orasul, alege varianta trenuletelor. Poti face o calatorie  de 50 de minute de la Portul Vechi la Notre Dame de la Garde cu un trenulet turistic. Pretul unui bilet pentru adulti este de 5 euro, iar pentru copii, 3 euro.

 

In Marsilia gasesti mancare mediteraneana , cu influente marocane, algeriene si tunisiene. Este recomandata mancarea fastfood care se gaseste la tot pasul.

 

Notre-Dame-de-la-GardeTransport si cazare in Marsilia

 

Este indicat sa profiti de pass-ul pentru metrou, autobuz si obiective turistice. Acesta include reduceri la muzee, restaurante si hoteluri.

 

Un sejur de 5 zile in Marsilia te costa 445 euro. Pachetul include bilet de avion si 4 nopti de cazare cu mic dejun, intr-un hotel de 3 stele. Daca pleci pe cont propriu, un bilet de avion dus-intors costa aproximativ 189 euro, plus taxele de aeroport. Hotelurile sunt destul de scumpe, incepand chiar cu cele de 2 stele, preturile depasind 70 euro pe noapte, de persoana.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea