Vacante

#turism #muzee #obiective turistice #atractii turistice #obiective turistice europa

Marile muzee gratuite ale Europei

Unele dintre cele mai vaste si mai valoroase colectii de arta si piese istorice pot fi vizitate gratuit in muzee. Descopera marile muzee ale Europei care permit intrarea libera.

British Museum

British Museum este considerat unul dintre cele mai importante muzee ale Europei. Muzeul londonez gazduieste opere de arta, ceramica, sculptura, pictura, desene etc. Exponatele descriu istoria si cultura omenirii, iar colectiile sunt unele dintre cele mai mari din lume, cu produse de pe toate continentele. British Museum a fost fondat in secolul al XIX, iar astazi muzeul este o atractie de top in Londra si unul dintre obiectivele turistice care pot fi vizitate gratuit.

Museu Picasso

Muzeul Picasso este unul dintre cele mai cautate din Barcelona, iar cozile la acest obiectiv turistic par interminabile. Cei care doresc sa vada muzeul trebuie sa mearga de dimineata sau sa-si rezerve o buna parte din zi. Desi muzeul se viziteaza in general contra cost, exista doua oportunitati de a beneficia de intrare libera. Museo Picasso poate fi vazut gratis in prima duminica a fiecarei luni si in fiecare zi de duminica, dupa ora 15:00. Muzeul Picasso gazduieste peste 3500 de opere ale artistului si detine cea mai mare colectie a creatiilor semnate de Pablo Picasso.

Wien Museum

Wien Museum este unul dintre cele mai interesante obiective culturale ale Vienei. Muzeul detine colectii de arta si obiecte istorice, din Neolitic pana la jumatatea secolului XX. Wien Museum detine o colectie vasta a operelor lui Klimt, cu aproximativ 400 de piese. Cei care vor sa vada muzeul gratuit trebuie sa-si rezerve cateva ore in prima duminica din luna. Biletul cu intrarea libera ofera acces la colectiile permanente si, in unele cazuri, la expozitii speciale.

Musee des Beaux Arts de la ville de Paris

Muzeul de Arte Frumoase a orasului Paris se afla in Petit Palais, unul dintre monumentele istorice ale Parisului. Vizitatorii gasesc aici capodopere din antichitate pana la inceputul secolului XX. Muzeul detine exponate egiptene, romane, grecesti, carti medievale, mobilier de secol XVII, picturi flamande etc. Gradina muzeului este impodobita cu mozaicuri, fantani arteziene, paturi de flori si coloane. Musee des Beaux Arts de la ville de Paris se poate vizita gratuit.

Musei Vaticani

Muzeele Vaticanului sunt obiective de top ale Romei, fiind considerate unele dintre cele mai valoroase muzee din lume. Vizitatorii gasesc aici capodopere din perioada Renasterii. Musei Vaticani au fost fondate la inceputul secolului al XVI-lea. Ultima duminica a fiecarei luni este ziua in care Muzeele Vaticanului se pot vizita gratuit. Regula este valabila pentru prima parte a zilei, pana in orele 12:30, cand se face ultima intrare.

Louvre

Luvru este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume si este unul dintre cele mai mari ca dimensiuni si colectii. Aflat in Palatul Louvre, muzeul este o emblema a Parisului si a intregii Frante. Muzeul Luvru poate fi vizitat gratuit doar o data pe an, pe 14 iulie, de ziua nationala a Frantei. In acea zi, muzeul este deschis de la 9 dimineata la 17:30.

Foto: britannica.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea