Vacante

Mai multi turisti in Romania

Conform Institutului National de Statistica, in 2007 numarul turistilor straini care au vizitat Romania a crescut cu 8 % fata de 2006.

Numarul este fara indoiala ascendent , pentru ca statisticile nu cuprind absolut toate hotelurile si pensiunile din Romania. Unele dintre ele nu raporteaza catre INS aceste date, astfel incat in realitate cifra trebuie sa fie mai mare. INS declara ca in perioada ianuarie-noiembrie 2007 au fost inregistrati 6,5 milioane de turisti, ceea ce inseamna o crestere de 12,1 % fata de 2006. Dintre acestia, cei mai multi sunt turisti romani , 77,3%, in timp ce strainii veniti in Romania numara un total de 22,7%. In 2007 turistii au ales adesea structuri de cazare precum hostelurile, pensiunile sau hotelurile pentru tineret. I

n schimb interesul pentru spatiile de cazare de tip tabara de elevi a scazut, comparativ cu 2006. Conform Asociatiei Nationale de Turism, aproximativ 70% din turistii straini veniti in Romania au la baza turismul de afaceri. Acest gen de turism este mai ales de tip urban. Cu cat un oras este mai dezvoltat, fiind propice mediului afacerist , cu atat vin mai multi turisti straini . In plus, evenimentele importante, indiferent de domeniu, care au loc intr-un an in Romania aduc un numar mare de turisti de peste hotare. In 2006 unul dintre aceste evenimente a fost aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Federatia Patronatelor de Turism Romanesc se asteapta ca acest numar sa creasca in 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea