Vacante

#turisti #romania # turism romania

Mai multi turisti in 2012 in Romania

Mai multe persoane au vizitat Romania in primele 7 luni din 2012. Conform Institutului National de Statistica (INS), sosirile si innoptarile din unitatile de cazare au crescut cu 12.6% si 9.3% in primele 7 luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Cei mai multi straini care au calatorit in Romania in acest an vin din tari precum Ungaria, Bulgaria si Germania. Totodata, luna iulie pare sa fie varf de sezon turistic, cand a fost inregistrat cel ma mare numar de unitati de cazare ocupate.


Turistii romani si straini care au calatorit in Romania


Conform datelor INS, 4.193 milioane de sosiri au fost inregistrate si 10.04 milioane de innoptari. In ceea ce priveste turistii romani, ponderea sosirilor acestora este de 77.9%.

In schimb, la frontiera au fost inregistrate 4.433 milioane de sosiri ale turistilor straini in Romania. Ponderea indica o crestere cu 4.1%. Cei mai multi straini care au ajuns in Romania au venit din tarile europene. Astfel, din statele UE au sosit 58.7% din totalul turistilor straini. Cei mai multi turisti straini provin din Ungaria (33.5%), Bulgaria (20,2%), Germania (9,2%), Italia (7,2%), Polonia (6%) si Austria (4,5%).


Plecarile inregistrate la punctele de frontiera


In primele 7 luni din 2012, peste 6 milioane de romani au plecat in strainatate. Conform datelor INS in ceea ce priveste plecarile, la punctele de frontiera au fost inregistrate 6.296 milioane de plecari ale turistilor romani in strainatate. Astfel, s-a constatat o crestere de 0.5%.

Luna iulie a avut inregistrat un numar mai mare de sosiri si innoptari in structurile de cazare, cu 12.5% comparatic cu iulie 2011.

Conform operatorilor de turism, cei mai multi turisti romani aleg sa-si petreaca vacanta de vara in Romania si in destinatiile predilecte ale verii, precum Bulgaria, Grecia, Turcia etc.

Destinatiile romanesti cele mai promovate de operatori sunt Bucurestiul ca destinatie de city break, Mamaia pentru clubbing si distractie pe litoral in sezonul estival, manastirile in Bucovina si Transilvania.

Sursa foto: tripadvisor.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea