Vacante

#ghid turism #ghid mae #indrumar mae #vacanta paste #indrumarul de calatorie pentru vacanta de paste

MAE a lansat “Indrumarul de calatorie pentru vacanta de Paste”

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un “ Indrumar de calatorie pentru vacanta de Paste ”, pentru 36 dintre cele mai cautate destinatii cautate de turistii romani.

In Mexic, alegerea unei oferte turistice neorganizate este de evitat. Daca mergi in Norvegia, asigura-te ca ai dovada datei de intrare pe teritoriul tarii si nu incalca scopul declarat al calatoriei. Pentru Statele Unite, este recomandata obtinerea de informatii asupra momentului de producere al uraganelor, tornadelor si furtunilor tropicale.

Iata care sunt destinatiile turistice cuprinse in ghidul ministerului: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Cipru, Croatia, Costa Rica, Republica Dominicana, Egipt, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Israel, Italia, Macedonia, Maldive, Marea Britanie, Maroc, Mauritius, Mexic, Norvegia, Olanda, Portugalia, Rusia, Seychelles, Singapore, Slovacia, Spania, SUA, Thailanda, Turcia, Tunisia, Ucraina, Ungaria.

„ Indrumarul de calatorie pentru vacanta de Paste ” cuprinde atat informatii generale, valabile indiferent de destinatia aleasa, cat si date specifice pentru fiecare tara de destinatie. Sunt incluse informatii referitoare la conditiile de intrare si regimul de sedere caracteristic fiecarui stat, recomandari cu privire la adoptarea unei conduite conforme cu obiceiurile si particularitatile locale, precum si informatii privind reglementarile locale in materie de trafic auto si asistenta medicala. In cazul producerii unor incidente care pun in pericol siguranta cetatenilor romani, acestia au posibilitatea sa se adreseze misiunilor diplomatice si oficiilor consulare sau autoritatilor locale competente, ale caror coordonate au fost incluse in acest material” s-a anuntat intr-un comunicat MAE.

Una dintre recomandarile MAE, sustinuta si de catre agentiile de turism din Romania, este ca turistii sa-si faca o asigurare medicala indiferent de destinatie. Aceasta permite accesul la serviciile de urgenta din sistemul de sanatate public si privat. Pentru Egipt, de exemplu, te anuntam ca o asigurare complexa costa 40 lei (agentia Perfect Tour).

ghiduri turistice2De ajutor este si ghidul turistic, spune indrumarul MAE, unde gasesti informatii detaliate despre obiectivele turistice, transport, obiceiuri locale , mancare si altele. Noi iti recomandam ghidurile publicate la RAO, care ilustreaza cele mai importante puncte pe care trebuie sa le vezi intr-o atractie turistica. Astfel, daca vrei sa vezi Notre Dame-ul din Paris, ghidul explica in ce parte a catedralei se afla cele mai importante elemente arheologice si religioase cu informatii despre fiecare, astfel incat poti castiga timp pretios, mergand la tinta. O gama foarte larga de ghiduri turistice, de la diverse edituri romanesti si straine, gasesti in librariile Carturesti.

Conform indrumarului MAE pentru vacanta de Paste, este bine sa te interesezi care sunt traditiile si obiceiurile locale. De exemplu, te anuntam ca cei care doresc sa viziteze locurile sfinte din Ierusalim in vacanta de Paste, trebuie sa se imbrace corespunzator, altfel nu pot intra in Sfantul Mormant (barbatii si femeile trebuie sa aiba pantaloni lungi, respectiv fuste sub genunchi), bluza cu maneca lunga sau 3 sferturi si capul acoperit). In tarile musulmane sunt nerecomandate bluzele cu brete si expunerea umerilor.

Ghidul MAE atrage atentia asupra cererii permisiunii de a fotografia sau filma. De exemplu, te informam ca fotografierea femeilor musulmane, mai ales cele care poarta val, trebuie evitata.

Gasesti integral ghidul online aici. Ghidul MAE pentru sarbatorile de iarna se afla aici.

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea