Vacante

#machu_picchu #peru # redeschidere dosar madalina manole

Machu Picchu a fost redeschis dupa 8 luni. Restrictii pentru turisti

Anticul oras Machu Picchu din Peru a fost redeschis pentru turisti dupa 8 luni. Acesta a foist inchis din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea sunt impuse restrictii pentru vizitatori.

 

Au fost implementate noi protocoale sanitare, iar ministrul Comertului si Turismului, Rocio Barrios, a subliniat ca accesul aici va fi facut „cu responsabilitate si mare prudenta”. In plus, din motive de siguranta, numarul vizitatorilor va fi restrictionat la 675 pe zi - adica 30% din numarul normal.

Autoritatile au decis redeschiderea orasului, desi Peru este intens afectat de pandemie. Peru se afla pe locul 11 al clasamentului celor mai afectate tari, cu peste 908.000 de cazuri de coronavirus. 

Decizia de a redeschide Machu Picchu a fost luata deoarece este o destinatie importanta in turismul local, zeci de mii de oameni din regiunea muntoasa Cusco fiind afectati de pandemie si lipsa turistilor. Turismul este principala sursa de venit a locuitorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea