Vacante

#faruri bicicleta #lumini bicicleta #pegas #biciclete pegas

Luminile, elemente de securitate in deplasarea cu bicicleta

Luminile reprezinta unul dintre elementele principale de siguranta la o bicicleta. Noaptea, pe timp de ceata sau pe vreme cu lapovita ori ninsoare, farurile sunt cele care ii asigura biciclistului vizibilitate si care il fac pe el insusi vizibil celorlalti participanti la trafic.

Atunci cand cauti cea mai buna lumina pentru bicicleta, in primul rand trebuie sa stabilesti daca iti doresti faruri care sa lumineze mai bine drumul din fata ta sau care sa ii alerteze pe ceilalti participanti la trafic cu privire la prezenta ta.

In alegerea farurilor trebuie sa acorzi o atentie mare luminozitatii (lumenilor), intrucat de aceasta depinde totul, de la vizibilitate si siguranta, la viata bateriei. Cu cat are mai multi lumeni, cu atat mai stralucitoare va fi lumina. Daca folosesti farurile pentru drumuri de tara sau pentru trasee, un flux luminos mai mare asigura o vizibilitate sporita, ideala. In cazul in care ai de gand sa pedalezi mai mult prin oras, poti alege faruri cu intensitate medie.

De asemenea, ti-ar fi utila si o lumina magnetica portabila, care se ataseaza foarte usor de gulerul hainei sau de maneca tricoului. Aceasta are rolul de a te face mult mai vizibil.

In afara de scopul si de luminozitatea farurilor, alte elemente de care trebuie sa tii cont in alegerea luminilor pentru bicicleta sunt legate de posibilitatea de a fi reincarcabile prin USB, de cat de usor se monteaza pe bicicleta si de durata de viata a bateriei acestora.

Unele faruri pentru bicicleta ofera caracteristici suplimentare, cum ar fi o constructie rezistenta la intemperii – au o masca sau o garnitura din cauciuc care ii confera rezistenta la umiditate -, un indicator de baterie si setari multiple legate de modul de iluminare.

Cumpara faruri cu LED-uri, deoarece acestea dureaza de zece ori mai mult folosind un set de baterii nou decat farurile pe stil mai vechi. E foarte importanta autonomia bateriei. Nu ai vrea sub niciun chip sa te trezesti in mijlocul drumului fara lumini la bicicleta.

In magazinul online bicicletapegas.ro poti gasi si semnale luminoase de culoare rosie (stopuri) pentru partea din spate, care fac bicicleta usor de vazut. Aceste lumini sunt la fel de eficiente si in timpul zilei.

Poti achizitiona un set mini flash cu lumina pulsatorie sau continua. Setul contine o lumina fata si una spate, intr-o gama variata de culori.

Printre gadgeturile must have ale unui biciclist se numara si un set de lumini cu atasare magnetica pentru bicicleta. Porneste printr-un simplu click si poti selecta una dintre cele trei functii: iluminare continua, flash rar si flash rapid.

Pegas a adus in Romania cele mai performante accesorii pentru biciclete, astfel incat sa fii mereu in siguranta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea