Vacante

#bagajul de vacanta #lucruri inutile in bagaj #hotel #sampon #sapun #prosoape #lotiune de plaja #foen #vacanta

Lucrurile inutile din bagajul de vacanta

Cand pleci in vacanta, trebuie sa te gandesti bine la lucrurile pe care sa le pui in bagaj: nici prea multe, nici prea putine. Factorii de care tii cont sunt in general nevoile personale, clima locatiei vizitate, programul excursiei etc. Mai exista insa un aspect pe care ar trebui sa-l cunosti: dotarile camerei in care vei fi cazat. Daca stii acest lucru, bagajul tau va deveni mult mai usor. Urmeaza pasii de mai jos si afla care sunt lucrurile inutile de pus in bagaj.

Pasi de urmat

Pasul 1. Lasa prosoapele acasa. Hotelul nu trebuie neaparat sa aiba 4-5 stele ca sa gasesti prosoape curate in camera. Si la categoria 2 stele vei gasi asa ceva. In general prosoapele sunt de buna calitate, dintr-un material gros si absorbant. Tocmai de aceea este mai usor sa le folosesti pe cele ale hotelului, renuntand sa mai ocupi un spatiu atat de mare in bagaj.

La un hotel de 2 stele exista cam 2-3 prosoape de persoana, in camera, de la cea mai mica dimensiune la prosoapele mari, pentru baie. La categoria 4-5 stele, beneficiezi si de halat de baie, papuci de baie si un prosop special, de asezat in fata cazii, pentru a pasi pe ceva moale si uscat, cand iesi de la dus.

In loc de prosoape pentru camera, poti pune in bagaj prosop pentru plaja, deoarece politica hotelului interzice in general sa se foloseasca prosoapele din camere la plaja, pe nisip sau sezlong .

Pasul 2. Nu cara foenul dupa tine. Un aparat de care vei avea nevoie este foenul, insa nu este cazul sa-l cari dupa tine tot drumul. Hotelurile dispun de , chiar si cele de 2 si 3 stele. Desigur, nu au mufe speciale si accesorii, astfel incat, daca vrei sa te coafezi singur, este bine totusi sa-ti aduci de acasa. Foenul este disponibil gratuit, se afla in baie din clipa cazarii, astfel incat nu trebuie nici sa-l soliciti, nici sa platesti pentru el, asa cum se intampla uneori in cazul frigiderului sau aerului conditionat.

Pasul 3. Renunta sa cari sticlute de sapun sau suporturi de plastic. Oriunde mergi, vei gasi intotdeauna sapun. In general, este vorba despre sapunuri micute, sigilate in pliculete de plastic. De aceea, vechiul sapun de pe vremuri, pe care-l luam cu noi, impreuna cu suportul si capacul din plastic, este absolut inutil. La fel si sticlele de 0.5 sau 1 litru.

Pasul 4. Alege intre samponul tai si cel al hotelului. Daca parul tau suporta orice fel de sampon, atunci este inutil sa mai pui in bagj asa ceva, deoarece gasesti mai mult ca sigur la hotel. Daca insa folosesti produse de par speciale (antimatreata, masti de par, sampoane pentru , impotriva caderii parului etc), atunci este mai bine sa-ti iei de acasa, folosind cateva recipiente mici, care sa nu ocupe mult spatiu.

Pasul 5. Ia cu tine , dar cu moderatie. Lotiunile de plaja, fie cele antisolare, fie cele de dupa plaja, sunt vandute peste tot, astfel incat nu are rost sa pui in bagaj o rezerva uriasa. Iar in cazul hotelurilor de 5 stele, in baie vei gasi un astfel de produs, alaturi de sampon, sapun, lotiune de corp etc.

Pasul 6. Renunta sa impachetezi asternuturi de pat. Din cauza conditiilor mizere de pe vremuri, multe persoane sunt obisnuite sa puna in bagaj macar un cearsaf sau o fata de perna. Acum, hotelurile ofera conditii decente, chiar si cele vechi, nemodernizate. In Grecia, de exemplu, in cladirile vechi, cu peretii zgariati si design demodat , asternuturile sunt totusi curate.

Pasul 7. Selecteaza lucrurile de care ai reala nevoie. Daca acasa obisnuiesti sa citesti o carte voluminoasa, gandeste-te daca in vacanta vei avea de ea si daca dispui de spatiul necesar pentru lectura. In caz contrar, ar fi bine sa alegi alta varianta sau sa renunti.

Pasul 8. Selecteaza lucrurile pe care chiar le poti folosi. Daca iei cu tine Ipod-ul, bateria se va consuma in cateva si vei avea nevoie de un calculator sau o sursa USB pentru a o reincarca. In lipsa ei, este inutil. Laptop-urile, minidvd-urile si alte obiecte asemanatoare trebuie verificate, in prealabil, din punct de vedere al conditiilor de utilizare si surselor de energie de la destinatie.

Sfaturi&Avertismente

• Pentru a sti exact care sunt serviciile si facilitatile oferite de hotel, intereseaza-te, inainte de plecare, direct la hotel sau la agentia prin care s-a facut rezervarea. Ar trebui sa primesti informatii exacte privind dotarile camerei si serviciile oferite de acel hotel. Odata ce afli aceste lucruri, poti renunta sa mai pui in bagaj toate obiectele pe care oricum le primesti la sosire.

• In spatiul ramas liber in bagaj, este bine sa pui obiecte care te-ar costa mult, la destinatie. De exemplu, bateriile pot fi foarte scumpe, in special in locatiile turistice. Acestea se consuma rapid, multe nici nu sunt bune, chiar fiind abia cumparate si risipesti bani inutil. Este bine sa te asiguri ca ai carduri de memorie, incarcatori, acumulatori si toate acele accesorii care ar reprezenta cheltuieli in plus, care pot fi prevenite.

Ti-ai dat seama vreodata ca ai luat in vacanta prea multe lucruri? Povesteste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa-si pregateasca bagajul intr-un mod eficient.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea