Vacante

#israel # sfaturi de vacanta #vacanta israel

Lucruri pe care trebuie sa le faci daca ajungi in Israel

Israel, sau Tara Sfanta, este un un loc in care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata, fie ca esti credincios si iti propui sa vizitezi locurile sfinte, fie ca iti doresti pur si simplu sa te bucuri de cultura, traditii si stilul arhitectural specific.

Cu toate ca este o tara mica, Israel iti ofera varietate la nivel de obiective turistice si de activitati.


1. Urca pe Masada

Masada, fortareata de la Marea Moarta, a fost construita cu un secol mai inainte de Hristos si a devenit cunoscuta dupa asediul roman asupra unui grup de refugiati evrei. Acestia din urma s-au izolat pe Masada dupa terminarea primului mare razboi dintre romani si evrei, insa atacul imediat a condus la sinuciderea in masa a celor care s-au inchis in fortareata.

Stanca se afla la o altitudine de 470 de metri, iar platoul este inconjurat de un zid de piatra de 4 metri grosime. Masada face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.


2. Exploreaza Tel Aviv

Cu toate ca Israel este considerat a fi un stat religios, Tel Aviv este un oras modern, cunoscut in special pentru viata de noapte, pentru cluburile si barurile care atrag turisti din intreaga lume.

Tel Aviv face parte din top 10 orase la nivel de petreceri si cluburi de noapte.


3. Cumparaturi pe strada Ben Yehuda

Ben Yehuda este o strada faimoasa din Ierusalim, un fel de bazar foarte aglomerat, din care poti cumpara mancare, fructe proaspete si chiar suveniruri. Zecile de magazine si multimea de oameni printre care va trebui sa te strecori iti vor da senzatia unei adevarate metropole moderne.


4. Viziteaza Cupola Stancii

Cupola Stancii este un loc de mare importanta pentru arabi si se afla in Ierusalim. Musulmanii considera ca acesta este locul din care Profetul Mohamed s-a inaltat la cer.

Cupola Stancii este una dintre primele constructii arhitecturale musulmane si se afla pe a treia pozitie pe locul celor mai sfinte locuri pentru arabi, dupa Mecca si Medina.


5. Viziteaza Orasul Vechi

Orasul Vechi (Ierusalim) iti pune la dispozitie numeroase obiective turistice si religioase, precum Moscheia Al Aqsa, Muntele Templu, Zidul de Vest si Biserica Mormantului Sfant.

Acesta este impartit in 4 districte, dupa cum urmeaza: cartierul evreiesc, cartierul crestin, cartierul musulman si cartierul armean, asa ca vei fi cu siguranta impresionat de varietatea si optiunile pe care ti le ofera Orasul Vechi.

Sursa foto: worldwidehomestay.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea