Vacante

#Podul lui Dumnezeu #Muntele lui Zamolxe #padurea baciu #locuri misterioase #castelul iulia hasdeu #romania

6 locuri misterioase din Romania pe care trebuie sa le vizitezi

In Romania exista o multime de locuri incarcate cu mister si de legende aparte. Unele dintre acestea sunt apreciate de turisti din intreaga lume. Strainii bat adesea mii de km pentru a le vizita. Iti prezentam sase dintre cele mai interesante locuri din tara noastra, pe care trebuie sa le vizitezi si tu macar o data in viata.

Muntele lui Zamolxe

Varful Gugu, din Muntii Godeanu, se numara printre locurile pline de fenomene stranii de la noi din tara. Se spune ca, uneori, muntele devine pur si simplu invizibil. Legendele despre acest loc mistic au aparut de pe vremea dacilor. Acestia erau convinsi ca in varful Gugu se afla marele preot Zamolxe.

Zona mai este cunoscuta si datorita legendei comorii lui Decebal, legenda care a starnit o adevarata invazie de cautatori de comori. Datorita legendelor si misterului in care este invaluit, Varful Gugu si-a creat un renume si inafara granitelor. Scriitorul francez, Jules Verne, plaseaza actiunea romanului „Castelul din Carpati“ in aceasta zona deosebita.

Manastirea Frasinei

Cunoscuta si sub numele de „Athosul romanesc”, aceasta manastire este singura asezare monahala din Romania in care femeile nu pot intra. Manastirea este localizata in comuna valceana Muereasca. Credinciosii considera ca peste acest lacas sfant a fost aruncat un blestem de catre Sfantul Calinic. Foarte multi oameni pasesc cu frica in acest loc de ruga. Oamenii locului spun ca, de-a lungul timpului, mai multe femei care au ignorat cuvantul Sfantului Calinic si au urcat la manastire au fost blestemate. Numeroase accidente ce au avut loc in zona in ultimii ani au fost puse pe seama faptului ca victimele – femei – ar fi incalcat regula si ar fi intrat sa se roage, deghizate in barbati.

Castelul Iulia Hasdeu

Pe langa frumusetea sa arhitecturala, castelul construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei lui are si o incarcatura emotionala deosebita. Castelul din Campina a fost ridicat in amintirea Iuliei Hasdeu, care a decedat la varsta de 18 ani, de tuberculoza. Dupa pierderea suferita, savantul a incercat sa ia legatura cu fiica sa cu ajutorul unor sedinte de spiritism.

Se crede ca planul castelului i-a fost aratat lui Bogdan Petriceicu Hasdeu de catre fiica sa, intr-un vis. Se spune ca, uneori, pianul ce a apartinut Iuliei se poate auzi cantand singur. Situat la 86 de km de Bucuresti, Castelul, poate fi vizitat in orice zi a saptamanii, inafara de luni.

Padurea Hoia-Baciu

De-a lungul anilor, in jurul padurii Hoia-Baciu s-au creat tot felul povesti, care mai de care mai misterioase. Padurea se afla in apropierea Clujului si a reusit de multe ori sa starneasca imaginatia cautatorilor de mistere. Una dintre cele mai cunoscute legende ale acestei paduri este cea a unui cioban care a disparut cu tot cu oile sale.

Inafara de istorisirile inexplicabile si de paranormalul care invaluie aceasta zona, chiar si copacii au o forma aparte fiind strambi de la baza in sus. Multi dintre cei care s-au aventurat pe potecile-i intortocheate, si au reusit sa se intoarca, povestesc ca au auzit voci ciudate si au avut parte de niste experiente infricosatoare, de-a dreptul sinistre.

Podul lui Dumnezeu

Aflat in Ponoarele, judetul Mededinti, Podul lui Dumnezeu este unul dintre cele mai mari poduri naturale din lume. Acesta s-a format in urma surparii tavanului unei pesteri. Potrivit legendei, in aceasta pestera locuia Diavolul, dar localnicii s-au rugat lui Dumnezeu sa faca ceva si sa-i scape de diavol. Dupa atatea rugaminti, Dumnezeu a hotarat sa surpe tavanul pesterii, din calcarele prabusite formandu-se un pod.

Potrivit unei alte povesti care circula in zona, aparitia podului este strans legata de intemeietorul Manastirii Tismana, Sfantul Nicodim. Cuviosul ar fi vrut sa ridice manastirea in comuna Ponoarele, dar satenii l-au alungat pe motiv ca ar fi furat. Pentru a-l ajuta sa scape din manile satenilor furiosi, Dumnezeu i-ar fi ridicat acest pod de piatra.

Focurile vii

Flacarile care ies din pamant reprezinta un fenomen natural pe cat de inspaimantator, pe atat de spectaculos.

Specialistii explica faptul ca aparitia focurilor vii langa satul Terca, din Buzau, este strans legata de emanatiile de gaze naturale din subsol, care, in urma frecarii, se aprind. Un fenomen asemanator se produce si la Andreiasu, in Vrancea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea