Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #atractii turistice londra # vacanta londra # destinatie londra

Locuri din Londra pe care turistii le pot vedea fara niciun ban

Londra este un oras scump, insa cine isi face lectiile de acasa poate sa-si planifice un program cu o lista lunga de obiective si activitati de vacanta care nu costa nimic. Metropola londoneza are multe locuri interesante de aratat lumii, fara sa perceapa vreo taxa. Iata cateva locuri din Londra pe care turistii le pot vedea fara niciun ban.

The Scoop

The Scoop este un loc in aer liber din apropierea podului Tower Bridge, unde au loc diverse spectacole. In timpul verii, The Scoop este folosit ca un amfiteatru pentru concerte, piese de teatru, proiectii de film etc. In acest fel ai ocazia sa vezi diverse evenimente culturale fara sa scoti niciun ban din buzunar.

Royal Festival Hall

Royal Festival Hall este unul dintre principalele centre culturale ale Londrei. Royal Festival Hall a fost folosita initial ca sala de spectacole. In ultimii ani, insa, aici au loc si evenimente gratuite: expozitii, concerte, workshop-uri etc. Tot aici se poate lua liftul cu peretii de sticla pana sus unde exista o terasa cu o panorama spectaculoasa asupra orasului.

Wallace Collection

In Hertford House se afla Wallace Collection, o expozitie interesanta cu opere de arta si nu numai. Vizitatorii pot vedea gratuit colectii de arme si expozitii de picturi, opere de Rembrandt, Titian si Van Dyck. Wallace Collection este considerata una dintre cele mai interesante colectii de arta ale Londrei.

Grand Museum of Zoology

Grand Museum of Zoology este un muzeu educativ, folosit in principal pentru studentii de la University College London. Muzeul este deschis si publicului larg, care poate vedea aici tot felul de curiozitati biologice la animale. Exista si tururi organizate, in cadrul carora este inclus si un pahar cu vin.

British Museum

British Museum este unul dintre cele mai importante muzee ale Londrei, cuprinzand opere de arta si exponate din toate civilizatiile. Muzeul poate fi vizitat gratuit incepand cu orele 10:00, existand si nocturna intr-una dintre zilele saptamanii.

St Bride's Church

St Bride's Church este una dintre cele bisericile londoneze cu cea mai lunga istorie. Primul edificiu religios care a fost construit in acest loc era din secolul 7 e.n. Biserica existenta astazi dateaza din secolul al XVII-lea. Traditia spune ca forma arhitecturala a bisericii ar fi inspirat forma tortului de nunta, de unde si denumirea bisericii (Bride's Church - Biserica Miresei). In cripta bisericii se afla exponate vechi, unele dintre ele datand de pe vremea Imperiului Roman, altele fiind din Evul Mediu.

National Portret Gallery

National Portret Gallery este un muzeu ideal pentru pasionatii de portrete. Vizitatorii gasesc aici o colectie vasta de portrete ale unor personalitati istorice, precum si portrete contemporane. Muzeul are o terasa de unde se pot face fotografii frumoase asupra orasului.

Tate Modern

Tate Modern este unul dintre cele mai faimoase muzee de arta moderna din lume. Muzeul gazduieste opere de arta incepand cu anii 1900. Periodic, in Tate Modern este expusa o opera de arta imensa, realizata de unul dintre artistii contemporani.

Foto: alondonaday.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea