Vacante

#locatii filme #harry potter # atractie turistica # destinatie de vacanta

Locatii din filme: studiourile din Harry Potter devin atractie turistica

Pasionatii Harry Potter vor avea de la anul o noua destinatie de vacanta , in Marea Britanie. Reprezentanti ai studiourilor Warner Bros. au anuntat lansarea unui tur prin studiourile unde s-a filmat pentru seria Harry Potter , anunta The Guardian.
 

Studiourile, o noua locatie de vacanta
 

Pasionatii celebrului film vor putea sa descopere lumea lui Harry Potter si ceea ce se ascundea in spatele aparatului de filmat, daca vor merge sa vada studiourile din orasul Watford, aflat la cativa kilometri de Londra. Pe langa faptul ca aici s-a turnat Harry Potter, Watford este si locul in care au crescut cele trei staruri din film: Emma Watson, Daniel Radcliffe si Rupert Grint .

Studiourile, cu o dimensiune de aproape 15.000 de metri patrati, au fost gazduite de o fosta fabrica de avioane. Aici s-au filmat cele 8 filme din seria Harry Potter.

Daca in film numai cateva personaje aveau acces in biroul profesorului Dumbledore, daca multi copii visau sa manance in marea sala de mese de la scoala Hogwarts, acum astfel de locuri sunt accesibile oricui. Desi studiourile sunt totusi constructii reale, lipsite de magia filmului in care orice era posibil, The Guardian afirma ca toate lucrurile aflate aici au fost realizate cu multa atentie, astfel incat atmosfera speciala nu este cu nimic stirbita. Mai mult decat atat, se pare ca dimensiunea reala a studiourilor este de doua ori mai mare decat cea care se vede in filme.

Cei care doresc sa viziteze studiourile Harry Potter trebuie sa astepte pana in primavara 2012 . Cu toate acestea, biletele vor fi puse in vanzare astfel incat doritorii sa-si poata planifica din timp o excursie aici. Un bilet intreg va avea pretul de 28 de lire, iar unul pentru copii va fi de 21 de lire.
 

Alte locatii Harry Potter
 

Studiourile, insa, nu sunt singurele locatii din seria Harry Potter. Cei care merg in Anglia pot profita de ocazie pentru a ajunge in Lacock, Wiltshire. Aici se afla manastirea Lacock, datata la inceputul secolului al XIII-lea. Unele scene din Harry Potter si Camera Secretelor, precum si din Harry Potter si Printul Semipur au fost realizate aici. Tot in Anglia se afla Castelul Alnwick, din localitatea cu acelasi nume, din tinutul Northumberland.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea