Vacante

#mare #plaja #sardinia #concediu #vacanta #litoral

La mare la Porto Rotondo, in Sardinia

Vrei sa mergi la plaja intr-o statiune exclusivista si plina de culoare? Alege destinatia Porto Rotondo din Sardinia pentru a experimenta plimbarile in zone muntoase, pe plaje cu nisip alb sau prin ape turcoaz, limpezi precum cristalul.

Porto Rotondo este una dintre cele mai importante localitati turistice din Sardinia, fiind asezata in nord-estul insulei. Micul orasel, care este de fapt un port cu 800 de locuri pentru ambarcatiuni , se afla in spatiul dintre golfurile Cugnana si Marinella.

Porto Rotondo cel de acum a fost refacut la intitiativa unor investitori italieni si englezi, dupa model venetian. De aceea, cei care merg astazi prin oras vor gasi stradute si piatete asemanatoare cu cele venetiene. Pana si piata centrala a orasului poarta denumirea faimoasei piete din Venetia, San Marco .
 

La plaja cu vedetele sau pe poteci de munte la mare, in Porto Rotondo
 

Daca te tenteaza sa vizitezi diferite locuri, mergi spre Ponta Vulpe, in Piazzetta San Marco, la amfiteatrul din granit, dar si la o plimbare pe plajele Spiaggia Ira si Spiaggia dei Sassi, doua locuri cunoscute drept cele mai frumoase din zona. Porneste si pe cai de munte, in zonele inalte din Porto Rotondo. Vei gasi astfel nu doar aer curat , ci si peisaje superbe.

Cauta si terasele si restaurantele dinspre mare, acolo vei putea avea ocazia sa vezi diverse vedete internationale care vin aici in vacanta, dar si magazinele creatorilor de top din . Ar fi bine sa stii ca in zona Golfului Marinella vei avea ocazia de a vedea resedinta de vacanta de vara a faimosului premier italian Silvio Berlusconi. Si acesta nu este singurul VIP care are casa de vacanta in aceasta locatie, personaje precum Gigi D'Alessio, Marta Marzotto sau Gerry Scotti cumparand aici astfel de locuinte.

Iar daca vrei sa vezi locuri frumoase din imprejurimi, opreste-te intai in Porto Cervo, o localitate-port aflata la mica distanta de Porto Rotondo. Poti vizita intreaga regiune Costa Smeralda, care te va surprinde prin peisaje si discretie. Cei care vor sa aiba un concediu activ pot incerca partidele de pe terenurile din oras, tenis, volei, baschet sau fitness, iar cei care vor doar sa se relaxeze se pot indrepta catre centrele spa.

In plus, daca esti pasionat de navigat, vei gasi in Porto Rotondo un club de yachting, care organizeaza in fiecare vara, in luna august, o competitie sportiva care este considerata printre cele mai bune din Mediterana.
 

La plaja la mare in Porto Rotondo
 

Sursa foto: tripadvisor.com

Zonele pentru plaja din aceasta statiune sunt mai mereu pline, datorita nisipului fin si umbrelelor viu colorate. Unele dintre acestea sunt despartite prin folii fine de nylon, care creeaza de multe ori senzatia unui curcubeu, datorat reflexiei soarelui. Acest fenomen poate fi observat mai ales de catre cei care zboara pe deasupra plajei.

Plajele oraselului includ mai multe segmente: Spiaggia Ira, care imparte golful Porto Rotondo de golful Cugnana, cateva mici plaje in zona Punta Asfod, care au nisip alb si marea de culoare turcoaz, zona Spiaggia dei Sassi pe drumul catre Punta Volpe si cea din zona Marinella, care este cea mai bine echipata pentru cei care vor sa practice sporturi acvatice.

Apa este clara si are o temperatura buna pentru baie, fiind potrivita si pentru cei care vor sa practice diverse sporturi acvatice. Pasionatii de inot sau scufundari vor gasi aici nu doar locurile pentru a-si exersa hobby-ul, ci si locuri de unde isi pot inchiria echipamente de calitate.

Pe plaja vei gasi nu doar astfel de locatii de unde iti poti inchiria sau pentru plaja, ci si de diferite obiecte, de la jucarii, la placi de rafting sau mici barci.
 

Cat te costa o vacanta la mare la Porto Rotondo
 

Pentru ca aceasta statiune este una dintre cele mai din regiune, alaturi de Porto Cervo, preturile vacantelor sunt si ele pe masura. Pentru o saptamana de concediu in oraselul din Sardinia vei scoate din buzunar intre 350 si 1500 de euro de persoana pe saptamana, in functie de tipul de cazare ales. Vei putea alege intre cazarea la vile private sau la hotel, in acest din urma caz fiind nevoit sa scoti din buzunar mai multi bani. De cele mai multe ori preturile sunt exprimate doar pentru cazare si mic dejun, fara transport sau alte servicii.

Pentru a ajunge in Porto Rotondo ai la dispozitie varianta unui zbor pana pe continent, de unde sa iei un avion catre Olbia, aeroportul cel mai apropiat de statiune sau cea de a ajunge cu vaporul. Preturile pentru transport in perioada verii nu coboara sub 300 de euro de persoana, indiferent de tipul de deplasare ales.

 

Sursa foto : webalice.it
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea