Vacante

#vama veche #constanta #litoral #romanesc #mangalia #clatite

La mare in Vama Veche

Se spune despre plaja de la Vama Veche ca nu mai e ce-a fost candva. Cu toate acestea, daca mergi in aceasta perioada in Vama, vezi o agitatie mai mare decat te-ai astepta. Mai ales in weekend valul de turisti sositi aici este impresionant.

Cunoscuta in general si apreciata pentru atmosfera de nonconformism si pentru preturile reduse, Vama Veche a inceput sa atraga acum si lumea cu pretentii, facand din aceasta mica localitate de  frontiera un loc cosmopolit in culori contrastante.

In Vama poti ajunge cu acceleratul sau rapidul pana in Constanta, daca alegi varianta trenului. Din capitala pana in Constanta platesti intre 30 si 50 lei pentru un bilet dus. Poti lua totusi trenul pana in Mangalia , insa trebuie sa stii ca drumul din Bucuresti in Mangalia poate fi obositor, ajungand si la 7 ore, chiar daca iei rapidul.

Situata la 7 km de 2 Mai si 12 km de Mangalia, Vama Veche este un punct de frontiera important, pe aici turistii putand sa treaca foarte usor spre Bulgaria, Turcia sau Grecia. Pentru microbuzul de legatura intre Constanta si Mangalia trebuie sa mai dai cam 8 lei, iar din Mangalia in Vama Veche, 2 lei.

Cazarea in Vama Veche

Daca alegi un hotel pentru tineret in Vama, trebuie sa platesti 120 – 130 RON pe noapte, in iulie si 140 RON, in august, pentru o camera dubla cu baie comuna pe hol. Pentru un hotel de 3 stele, preturile sunt intre 135 si 170 RON de persoana, pe noapte, cazare cu mic dejun. Pentru copiii cu varste pana in 7 ani, fara pat suplimentar, cazarea este gratuita. Pentru animalele de companie se percepe un supliment de 25 lei/noapte.

In aceasta perioada, in Vama Veche gasesti cazare si la particulari . O camera cu doua paturi costa 70 lei pe noapte, insa te poti intelege cu proprietarul sa poata intra si o a treia persoana, atunci cand mergi in grup.

Este bine sa stii

In Vama gasesti bancomat , daca nu vrei sa ai prea multi bani lichizi la tine si una, doua farmacii, in caz de nevoie. Turistii care nu intentioneaza sa manance ala terasele din zona si prefera sa-si prepare singuri ceva au posibilitatea sa cumpere alimente de la cele cateva marketuri din localitate.

Iata cateva preturi pentru cheltuielile zilnice din Vama:

- o pizza 13 – 14 lei

-  bere pe plaja, la sticla 4.5 – 5 lei

- cafea 3 lei

- sucuri acidulate 4 lei

- clatite 3 – 4 lei. Clatitele din Vama Veche sunt celebre printre turisti, multumita numarului impresionant de variante ale compozitiei si mai ales pentru denumirile lor ciudate. Gasesti clatite “ciobanesti”, “zgribulite”, “ciori perverse”, “aruncate”, “tocate in Vama” si lista continua. Daca nu te pasioneaza traditionalele clatite cu gem, nu-i nimic, ai de unde alege: spray de frisca, ciocolata, compot de fructe, miere, dulceata, nuci, stafide, inghetata, branza de vaci, smantana.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea