Vacante

#costa brava #spania #vacanta

La mare in Costa Brava

Vrei sa mergi la plaja in Spania si nu stii ce destinatie sa alegi? Daca esti fanul peisajelor superbe, al sporturilor acvatice, al plajelor foarte curate, dar si al plimbarilor prin locuri incarcate de istorie, atunci indreapta-te spre Costa Brava .
 

Ce poti vedea in Costa Brava
 

Costa Brava este localizata in nord-estul Cataluniei, in provincia Girona, la 60 de kilometri de Barcelona si se intinde pana la granita cu Franta. Combinatia dintre climatul de vara, peisajele naturale si calitatea plajelor au facut din aceasta zona o destinatie foarte cautata pentru turistii din intreaga lume. Astfel, in fiecare an, statiunile Blanes, Tossa de Mar sau Lloret de Mar sunt pline in timpul sezonului estival, care se intinde pe o perioada de aproape jumatate de an.

Zona de coasta beneficiaza de multe zone de micro-climat, cum ar fi Illes Medes de L’Estartit. Aceste mici regiuni atrag turistii prin faptul ca sunt protejate prin lege si detin specii rare de flora acvatica si pesti.

Costa Brava este o zona incantatoare care se remarca prin faptul ca se afla la punctul de intalnire dintre mare si munti. Daca ai ajuns in aceasta parte a Spaniei, ai ocazia sa vezi mai multe obiective turistice – muzee, monumente naturale ori situri arheologice.

Dintre acestea cele mai importante sunt: Parcurile Naturale Cap de Creus si Aiguamolls de l’Emporda, manastirea Sant Pere de Rodes, gradinile botanice din zona Selva, lacul Banyoles, golfurile Begur, Palafrugell, farul Sat Sebastia, situl arheologic de la Empuries, centru orasului vechi Girona si satele medievale Pals si Peratallada.

In partea montana ai zona vulcanica din Parcul Natural Garrotxa, valea Campodron, dar si valea si sanctuarul Nuria. Nu rata nici orasele vechi din Tossa de Mar si Santa Clotilde, precum si resorturile din regiune. 
 

Ce sa faci in Costa Brava
 

Esti fan al plimbarilor in aer liber? Viziteaza parcurile naturale, gradinile botanice sau golfurile din zona. Ia-o la pas in drumetii organizate sau individuale, foloseste biciclete sau atv-uri, descopera mici orasele sau sate cu muzee precum cel dedicat lui Salvador Dali (localitatea Figueres), cartierul evreiesc din Girona, centrele de ceramica din La Bisbal, castelul si cazinoul din Peralada sau cladirile medievale din Pals sau Pubol.

Vrei la cumparaturi? Cauta zonele comerciale din L’Escala, L’Estartit, Palamos, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guixols, Lloret de Mar sau Blanes.

In cazul in care vrei sa mergi la bai termale, nu ocoli orasul Girona, care pastreaza inca urmele bailor construite de pe vremea romanilor. Cauta si urmatoarele locatii: Balneari Prats Caldes de Malavella, Balneari Termes Orion, Santa Coloma de Farners, Balneari Vichy Catalan, Caldes de Malavella, Hotel Balneari Font Vella, Sant Hilari Sacalm, unde se gasesc izvoare termale vei gasi si servicii de masaj, sauna, kineto-terapie etc.

Vrei sa mergi la spa? In fiecare dintre statiunile din Costa Brava vei gasi centre spa&wellness, unde te poti relaxa pe perioada concediului. Iar daca te tenteaza sporturile de apa, ai gasit locul potrivit: scufundari, inot, surfing, para-sailing etc. - sunt sporturile pe care le poti practica aici. Iar daca preferi sporturile clasice, ai la indemana terenuri de fotbal, tenis, squash sau golf.
 

La plaja in Costa Brava
 

Sursa foto: onlinebeachcams.com

Catalanii din Costa Brava se lauda cu una dintre cele mai bune zone de coasta din aria europeana. Potrivit marturiilor autoritatilor spaniole, plajele si apa de aici au primit de la European Environmental Education Foundation dreptul de a arbora steagul albastru, cuvenit celor mai bune plaje.

Mai mult, plajele din Lloret de Mar si Fenals au obtinut certificatul “Q” oferit de ICTE pentru turism de calitate iar cele din Rosas (Santa Margarida, Salatar, El Rastell, La Nova, La Punta, Canyelles-Bonifaci si L'Almadrava), respectiv Calonge (Sant Antoni, Cala Cristus-Ses Torretes, Torre Valentina si Es Monestri) detin certificatul de calitate EMAS.

Cele mai cunoscute statiuni de plaja din Costa Brava sunt:

Calella - este situata in apropierea Barcelonei, de aceea este aleasa mai ales de catre cei care isi doresc sa vada acest oras. Are trei kilometri de plaje, care au in majoritate steagul albastru (Blue Flag status) dar si zone stancoase cu golfulete. Cei care vin aici au de ales intre plaje cu nisip fin, activitati sportive, viata de noapte, dar si posibilitatea de a vizita cateva biserici, capele si case. Iar cei care vor sa incerce o plimbare romantica, pot merge prin pasajul maritim pana in zona Farului, care domina intreaga coasta.

Blanes - este una dintre cele mai ieftine statiuni cu peste 4 kilometri de plaje, cu zone de golfulete si parti abrupte. Cele patru plaje sunt orientate spre Marea Mediterana si au in majoritate nisip aspru, faleze si sunt dotate cu dusuri , baruri, restaurante, locuri pentru inchiriat articole pentru plaja dar si pentru inchirierea unor mici vase de croaziera.

Lloret del Mar - are zone cu teren de coasta accidentat cu faleze abrupte, cu inaltimi de peste 100 de metri, cu paduri care ajung pana pe malul apei si gazduiesc zone cu hoteluri, case de vacanta, centre de spa si relaxare. Zona nu este doar una cu apa cristalina si temperaturi propice turismului pe tot parcursul anului, ci si una cu multe monumente istorice.  Cei care vin aici pot sa joace golf, pot face scufundari, plaja pe cele trei plaje, care au fie nisip, fie pietris fin si sunt umbrite de palmieri, dar si excursii la Farul care dateaza de pe vremea romanilor.

L’Escala - este una dintre cele mai mici statiuni din Costa Brava, insa este una incarcata de istorie. Se afla in apropierea sitului arheologic Sant Marti d'Empuries care are sectiuni greco-romane, plaje cu steag albastru, o rezervatie naturala de pasari, zone pentru promenada, zone pentru iubitorii sporturilor acvatice si de teren.

Malgrat del Mar si Roses - doua statiuni mai ieftine, cu plaje cu nisip fin, printre cele mai bune din zona. Iubitorii inotului si scufundarilor vor gasi aici locuri propice pentru sporturile lor preferate, iar cei care isi doresc doar sa stea la soare vor avea la dispozitie locuri de unde isi pot inchiria sezlonguri, cabine pentru schimbat si pentru dus, dar si baruri si restaurante.

Palamos - este statiunea preferata de opriri pentru cei care merg in croaziere, dar si pentru iubitorii explorarilor acvatice. In statiunea cu plaje cu nisip fin poti practica inotul, scufundarile, navigatul, precum si alte sporturi de apa. In plus, turistii mai au la dispozitie si cateva biserici vechi de peste 300 de ani, pe care le pot vizita.
 

Unde te poti caza si cat te costa un sejur in Costa Brava
 

In cazul in care vrei sa pleci spre Costa Brava printr-o agentie de turism preturile variaza in jurul sumei de 400 de euro, pentru un sejur de sapte nopti, cu pensiune completa, la hotel de 4 stele si zbor inclus.

Daca vrei sa pleci pe cont propriu, ar trebui sa stii ca un bilet de avion pe ruta Bucuresti - Barcelona si retura nu coboara sub 100 de euro, pe timpul verii. In ce priveste cazarea, preturile pornesc de la 30 de euro pe noapte pentru o camera la un hotel de 2 stele, 45 de euro la 3 stele, 55 de euro la patru stele, pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus.


Sursa foto : Flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea