Vacante

#inaltime #hotel #hotel la inaltime #hotel parador de ronda #bivacco gervasutti #hotel caesar augustus #hotel costa verde 727 fuselage

La inaltime: 4 hoteluri care iti taie rasuflarea

Esti in cautarea unei destinatii perfecte pentru vacanta de 1 mai si de Paste? Daca doresti sa ai parte de o experienta care iese din tipar, ai putea sa iei in considerare varianta cazarii intr-un hotel aflat la inaltime - pe o stanca, pe un ghetar sau chiar intr-un copac! Iata patru dintre hotelurile care iti vor taia rasuflarea!


1. Hotelul Parador de Ronda

Hotelul Parador de Ronda a fost la inceput nici mai mult, nici mai putin decat primaria satucului montan spaniol Ronda, aflat la o inaltime de circa 750 metri deasupra nivelului marii. Amplasat in varful unei stanci sculptate de raul Guadalevin, hotelul Parador de Ronda ofera o priveliste care ii incanta pe amatorii de senzatii tari: canionul Rajo, aflat la baza unei prapastii de 100 metri.

 

2. Bivacco Gervasutti

Bivuacul Gervasutti este un alt hotel care iti taie rasuflarea, aflat de aceasta data la o altitudine de peste 2800 metri deasupra nivelului marii, in masivul Mont Blanc. Desi poate parea o varianta nesigura de cazare in inima muntilor, Bivacco Gervasutti a fost construit in asa fel incat sa faca fata cu brio avalanselor, acumularii de zapada in exces si conditiilor meteo vitrege specifice altitudinii la care se afla.

De atlfel, in acest bivuac se pot caza 12 persoane care beneficiaza de un loc confortabil de dormit si carora li se asigura si masa. Singura problema ar putea fi accesul la Bivacco Gervasutti, care presupune o conditie fizica excelenta, echipament special si... o urcare pe munte circa 4 ore pana la ghetarul Frebouze.


3. Hotelul Caesar Augustus

Tarmul stancos al insulei italiene Capri adaposeste guivaieruri precum hotelul Caesar Augustus, aflat la capatul unor scari serpuitoare de piatra. Hotelul a devenit o resedinta luxoasa in anii '90, cand un print rus a investit sume generoase pentru a o transforma in ceea ce este astazi. De altfel, numele hotelului a fost dat de statuia lui Caesar Augustus, care mai poate fi admirata si in prezent in incinta sa.


4. Hotelul Costa Verde 727 Fuselage

O varianta inedita de cazare o ofera si hotelul Costa Verde 727 Fuselage, amplasat pe un piedestal cu o inaltime de 15 metri, in varful unei paduri tropicale din Costa Verde, Costa Rica. Hotelul ia forma unui avion Boeing 727, renovat de arhitectul Allan Templeton care i-a atasat si o cabana cocheta din lemn.

Atat cabana, cat si avionul propriu-zis includ camere pentru oaspeti, dotate cu chicinete, aer conditionat si bai.



Sursa foto: vanitatis.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea