Vacante

#asigurare de calatorie #vacanta frumoasa #probleme vacanta #probleme calatorie

La cine apelezi cand ai probleme in vacanta

Cand ai probleme in vacanta , este important sa stii la cine sa apelezi pentru a rezolva situatia cat mai rapid. Nicio rambursare sau scuza nu poate aduce timpul inapoi si nu poate schimba o vacanta ratata. De aceea, informeaza-te pentru a actiona rapid si eficient.

1 Compania aeriana

In cazul unei probleme legate de zbor, trebuie sa cunosti procedurile, drepturile si responsabilitatile tale ca pasager . Compania aeriana iti poate da toate detaliile despre situatiile care pot surveni si ce trebuie sa faci.

2 Hotelierul

Hotelierul te poate ajuta nu doar in cazul in care ai probleme legate de cazare, dar si in cazuri de dificultati in ceea ce priveste sejurul tau acolo. De exemplu, daca te imbolnavesti, poti cere personalului hotelier un sprijin astfel incat sa fii consultat de un doctor. Tot de la hotel primesti informatii pretioase despre zonele rau famate din destinatia in care calatoresti, in care este recomandat sa nu mergi etc.

3 Compania de asigurari

Fa-ti o asigurare de calatorie de cate ori pleci undeva. Nimeni nu poate sti cand se intampla lucruri neprevazute care iti dau peste cap toata vacanta. Pe asigurare ai un numar de telefon in cazuri de urgenta.

4 Ghidul turistic

Ghidul turistic este cel care trebuie sa aiba grija de persoanele din grupul lui. Cand ai o cerinta sau o nevoie speciala, nu ezita sa ceri sfatul ghidului. Acesta iti poate expune toate variantele pe care le ai la dispozitie astfel incat sa gasesti cea mai buna solutie.

5 Ambasada sau consulatul

Este important sa ai o adresa si un numar de telefon al ambasadei sau consulatului roman din destinatia in care calatoresti. In cazuri speciale, ca de exemplu, de pierdere a actelor, aceasta institutie iti poate oferi sprijinul, cu toate demersurile care se fac.

6 Familie, prieteni

Este intotdeauna bine sa ai in permanenta un mijloc de contact pentru a vorbi cu familia sau prietenii. Daca ai ghinionul sa ti se fure banii sau sa te confrunti cu o alta problema, cei de acasa te pot ajuta rapid.

Sursa foto: usatoday.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea