Restaurant familial (pensiune)
Se gaseste mai ales in cadrul pensiunilor turistice si fermelor agroturistice. Restaurantul familial ofera meniuri complete la preturi . Bauturile se limiteaza la racoritoare si ape minerale.
Pensiunile au avantajul de a servi preparate din gospodaria proprie. Unele colaboreaza cu stane din imprejurimi, au pastravarii proprii si stupi, ferme, gradini si animale care ofera produse naturale . Acestea sunt folosite mai ales la prepararea retetelor traditionale locale, cautate de turisti.
Restaurantul specializat
Sunt acele restaurante unde gasesti in permanenta in lista din meniu preparate culinare si bauturi apartinand unui anumit specific. Sunt , vegetariene, dietetice, vanatoresti, rotiserii, etc.
Pentru preparatele pe baza de fructe de mare , unele dintre cele mai impresionante unitati de alimentatie sunt restaurantele subacvatice. Astfel de experiente pot fi traite in locuri precum Maldive sau , Turcia, un hotel de 5 stele pune la dispozitia turistilor 4 restaurante, dintre care unul cu specialitati marine.
Grill, -house, Zahana
Sunt restaurantele unde produsele au la baza carnea. Preparatele se pregatesc in fata clientilor, la gratar. De exemplu, un hotel de 4 stele din Nisipurile de Aur ofera pachete de 5 zile de la 190 euro de persoana. Printre facilitatile hotelului se numara un restaurant cu gratar argentinian/snackbar cu terasa.
Prima a acestui articol o gasesti aici.
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta