Vacante

#fotograf evenimente paris # fotograf profesionist #fotograf profesionist paris #fotograf paris

Iti petreci vacanta in Paris? Iata cum poti imortaliza cele mai frumoase momente

Exista "fotografi" si "fotografi de Paris". Nu ma refer aici la cei nascuti in Paris, ci mai degraba la cei care s-au indragostit de Paris atat de tare, incat au decis sa se stabileasca aici.

Din punctul meu de vedere, Parisul este unul dintre cele mai potrivite locuri din lume pentru a face fotografii de neuitat. Fie ca vorbim de fotografii abstracte fie ca vorbim de portrete sau fotografii de eveniment, Parisul ofera nenumarate ocazii ce merita imortalizate, chiar si de amorul artei.

Cu toate acestea, toti cei care vin in Paris vor sa pastreze amintirea vacantei vie cat mai mult timp, pentru ca – recunoastem sau nu – Parisul este unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, plin de surprize la tot pasul. Nu degeaba este supranumit orasul dragostei, iar rolul unui fotograf in Paris pare mai important decat al unui fotograf in oricare alt oras al lumii.

Bineinteles ca acesta este principalul motiv pentru care un fotograf devine instantaneu "fotograf de Paris"; realizeaza ca aici este mult mai aproape de oameni, de emotii, de ipostaze demne de capturat. Bineinteles, intr-o piata dificila, trebuie sa mentii stafeta cat mai sus, insa pentru toti cei care profeseaza din pasiune, standardele sunt mai mult decat acceptate, sunt incurajate. Fiecare dintre fotografii parisieni se supune poate din dorinta de apreciere sau din dorinta de popularitate scrutinului prin expozitii.

Expozitiile nu sunt insa singurul as din maneca unui fotograf din Paris. Evenimentele cu puternice semnificatii personale sunt de asememena un prilej important pentru orice fotograf. Daca reusesti, ca fotograf, sa transmiti emotia traita de persoanele din fotografii, dincolo de aceasta, atunci te poti considera bun. Bineinteles, profesionist esti atunci cand ai si o asemenea calificare, insa un bun fotograf poti fi oricand reusesti sa comunici emotional cu toti cei care iti privesc fotografiile.

Tocmai din acest motiv cred cu tarie ca nu poti sa fii un fotograf desavarsit daca nu treci si prin Paris macar o data. Sigur, ideal ar fi sa te stabilesti acolo, pentru ca Parisul ofera emotie la orice pas, in fiecare zi, dar este suficient sa petreci ceva timp in oras pentru a te intoarce acasa cu un portofoliu impresionant.

Sau, mai exista o optiune la care a recurs un alt "fotograf de Paris" care face naveta intre Paris si Romania. De ce? Pur si simplu pentru ca isi doreste sa lucreze in Paris, dar si in Romania. Cu multe sedinte foto la activ, unele dintre cele mai reusite de pe piata actuala, a fost dificil pentru el sa se decida unde sa se stabileasca, motiv pentru care de cateva ori pe an se intoarce la Bucuresti.

Dupa spusele sale, nici Romania nu este zgarcita cand vine vorba de peisaje sau decoruri pentru fotografii asa ca regulat, accepta joburi in tara, de dragul oamenilor si al locurilor.

Cu toate acestea, ii place sa creada despre el ca este "fotograf de Paris", pentru ca parizienii il ajuta cel mai mult. Desi nu se da in laturi de la fotografierea unei game largi de evenimente, fotograful declara ca cel mai mult ii plac instantaneele stradale sau fotografiile care transpun emotie pura.

In felul acesta o fotografie spune mai mult decat o mie de cuvinte si mai mult decat o simpla poveste.

Adevarul este ca nu stiu daca voi gasi vreodata e cineva care sa fi fost in Paris si sa se intoarca cu un gust amar. Parisul are flerul lui secret cu care ne vrajeste pe toti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea