Vacante

# lucruri bagaj #bagaj vacanta #destinatii de vacanta #bagaj

Iti faci bagajul pentru vacanta? 10 lucruri pe care nu vrei sa le uiti acasa

Inceputul verii, aparitia soarelui si a temperaturilor ridicate ne trimit cu gandul direct la vacanta. Daca ai ales deja destinatia in care vei merge, ai rezervat cazarea si transportul, nu mai trebuie decat sa iti pregatesti bagajul.

Insa, impachetarea produselor si obiectelor necesare pentru vacanta nu este atat de simpla pe cat pare. Incearca sa nu te grabesti si sa te asiguri ca vei lua cu tine toate lucrurile importante, astfel incat sa eviti sa cheltuiesti bani in vacanta pentru a le inlocui. Noi ti-am pregatit o lista cu zece lucruri pe care nu vrei sa le uiti acasa!

1. Actul de identitate

Actul de identitate, pasaportul sau permisul de conducere sunt esentiale atunci cand pleci intr-o vacanta, indiferent de destinatie. Nu risca sa pierzi zborul sau sa ratezi intregul concediu din cauza faptului ca trebuie sa te intorci acasa sa le recuperezi.

2. Bani numerar

Evita taxele bancare care sunt posibile atunci cand vei vrea sa retragi bani de la bancomate. In plus, poate exista chiar riscul sa nu gasesti un bancomat ori de cate ori vei avea nevoie.

3. Medicamente

Recomandarea este sa iei cu tine suficiente medicamente generale pentru durere, sau unele specifice daca urmezi o anumita prescriptie medicala. In acest mod vei evita sa pierzi timp si bani pentru a cumpara altele. In plus, nu se stie niciodata cand vei avea nevoie urgenta de un anumit medicament pe care, poate, nu il vei gasi cu usurinta.

4. Trusa de prim ajutor

In cazul in care nu ai spatiu suficient in geanta, impacheteaza macar cateva bandaje si un unguent cu antibiotice.

5. Dezinfectant pentru maini

In special in cazul in care calatoresti cu avionul sau cu un microbuz plin de pasageri, un dezinfectant pentru maini iti va fi util pentru a te feri de posibilii virusi.

6. Incarcatoare si baterii

Incarcatoarele si bateriile pentru telefon, laptop sau aparatul foto sunt de asemenea importante. Exista si varianta sa gasesti un incarcator in aeroport sau la destinatie, insa pretul acestuia poate fi unul semnificativ.

7. Ochelari de soare

Nu numai ca probabil iti va fi greu sa gasesti un model potrivit, insa in zonele turistice ochelarii de soare pot avea preturi mult mai mari.

8. Protectie solara

Daca ai suficient loc in bagaj, nu ezita sa iei cu tine si protectia solara. Vei fi sigura de calitatea acesteia si nici nu va fi nevoie sa risipesti o suma considerabila pentru a achizitiona una de la destinatie.

9. Costum de baie

Desi face parte dintre obiectele principale pentru o vacanta la plaja si crezi ca nu ai cum sa uiti costumul de baie preferat, stresul din jurul plecarii te poate face sa il omiti. Iar gasirea altui costum care sa ti se potriveasca poate fi destul de dificila.

10. Jacheta

O jacheta sau orice alta haina cu maneca lunga te va ajuta sa fii pregatit pentru orice temperatura vei intampina in vacanta. In plus, si in mijloacele de transport pe care le vei folosi poate fi racoare, iar o jacheta te va face sa te simti mai confortabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea