Vacante

# buget vacanta #bani vacanta #economii vacanta #cumparaturi aeroport

Invata sa faci economii in vacanta!

Fie ca planuiesti doar o escapada de weekend sau ca te pregatesti de marele concediu din aceasta vara, este important sa ai in vedere cateva aspecte minore care, atunci cand sunt ignorate, risca sa iti sece bugetul destinat vacantei. Iata, asadar, cateva ponturi de care sa tii cont atunci cand pleci in vacanta!

1. Evita sa faci cumparaturi in aeroport

Poate fi foarte tentant, atunci cand ai cateva ore de pierdut in aeroport, sa faci cumparaturi de tot felul, punandu-ti astfel in pericol o parte consistenta din bugetul dedicat vacantei. Totusi, chiar daca oferetele abunda in duty-free-uri, nu te lasa ispitit: de regula, preturile produselor comercializate in magazinele din aeroporturi sunt mai piperate!

Asadar, daca nu cumva stii exact cat te-ar costa parfumul X sau cartea Y intr-un magazin aflat in exteriorul aeroportului (pentru a putea vedea clar daca merita sau nu investitia), cel mai indicat este sa te abtii sa faci cumparaturi in asteptarea imbarcarii.

Ca sa eviti tentatiile cauzate de plictiseala, ia cu tine reviste si carti si nu uita nici de rontaieli: o gustare (un sandvis, plus o sticla de apa) cumparata in aeroport te poate costa o mica avere.

2. Atentie la bancomate

Inainte de a pleca in vacanta, asigura-te ca dispui de suficienti bani lichizi pentru a nu fi nevoit sa apelezi la bancomatele din tara de destinatie. Retine ca bancile percep comisioane mari pentru operatiunile efectuate in afara tarii.

De asemenea, nu este deloc o decizie inspirata sa schimbi valuta in vacanta, intrucat, cel mai probabil, vei obtine o suma mai mica decat cea de care ai fi beneficiat in tara.

3. Fii mereu cu ochii pe bagaje

Daca nu vrei sa ai parte de incidente neplacute care sa iti strice vacanta chiar inainte de a ajunge la destinatie, asigura-te ca stai in permanenta cu ochii pe bagaje oriunde te-ai afla: in aeroport, in autogara etc. O clipa de neatentie este suficienta pentru ca un hot de bagaje sa isi insuseasca unul dintre trollerele tale si sa se faca nevazut cu el in multime.

4. Planifica atent bugetul vacantei

O planificare atenta a bugetului vacantei te va scuti de cheltuielile inutile si de capcana bancomatelor si iti va permite, totodata, si mici rasfaturi. Gandeste bugetul in asa fel incat sa ai o mica rezerva pentru lucrusoarele pe care ai putea pune ochii si pe care, gratie banilor pusi deoparte, ti le vei putea permite.

Sursa foto: waly1039.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea