Vacante

#destinatii de vacanta #pacific #insula pastelui

Insula Pastelui - triunghiul misterios din Pacific

Insula Pastelui constituie una dintre cele mai misterioase destinatii datorita izolarii sale si a statuilor uriase descoperite aici. Cei care ajung in Chile sau Peru se pot aventura intr-o excursie pe aceasta insula.

Insula Pastelui se afla in sud-estul Oceanului Pacific, intre Chile si Tahiti. Oficial, insula apartine de Chile si se poate ajunge din Lima sau Santiago. Easter Island, insa, este una dintre cele mai indepartate insule de pe pamant, prin urmare nu foarte multi turisti ajung aici. Din Santiago, un zbor dureaza 5-6 ore pana pe insula. Pentru confort, este bine ca zborul sa fie unul de noapte. In acest fel, se incepe ziua cu forte proaspete pe insula.

Coasta chiliana se afla la o distanta de 3700 km de Insula Pastelui. Insula face parte din triunghiul Pacificului, cu Hawaii in nord, Noua Zeelanda in vest, iar ea situandu-se in punctul estic. Din 1995, Insula Pastelui este patrimoniu mondial UNESCO.


Statuile enigmatice de pe Insula Pastelui


Statuile uriase sunt principala atractie turistica a insulei. Nici pana in ziua de astazi nu se stie cu exactitate cum au fost create aceste statui denumite Moai. Sapate in roca vulcanica, se crede ca statuile reprezinta stramosii insulei. In Insula Pastelui exista peste 800 de Moai, unele dintre statui fiind vizibile doar de la cap, altele avand si trunchi. S-a descoperit ca statuile carora li se vedea doar capul aveau corpul ingropat in pamant. Noile fotografii ale acestora au fost publicate de catre o echipa de arheologi.


Scufundari in Insula Pastelui


Una dintre activitatile populare in Insula Pastelui o reprezinta scufundarile. Peisajul subacvatic prezinta interes datorita formatiunilor vulcanice si a apelor nepoluate. Exista si doua centre pentru scufundari aici. Una dintre plajele populare printre turisti este plaja Anakena. Aceasta este apreciata pentru nisipul alb si apa limpede si calda.


Alte atractii in Insula Pastelui


Pe Insula Pastelui se viziteaza o serie de atractii istorice si naturale: situl arheologic Tahai, orasul ceremonial Orongo, templele Vaihu, Nau Nau, Akahanga, vulcanul Rano Kau si Rano Raraku etc. Pentru a vedea cele mai importante obiective ale insulei este nevoie de cel putin o zi intreaga. Vulcanul Tano Raraku este considerat unul dintre cele mai importante locuri ale insulei. 95% dintre statui au fost sculptate aici. Din varful vulcanului, turistii au o panorama spectaculoasa asupra lacului cu acelasi nume. In Ahu Te Pito Kura se afla cel mai mare moai, denumit Paro. Statuia are o inaltime de 9.8 metri si o greutate estimata la 82 de tone.


Oferte de vacanta in Insula Pastelui


La agentiile romanesti, Insula Pastelui este inclusa in circuitele de lunga durata din Peru si Chile. Acestea dureaza in jur de 17 zile si din program face parte si o vizita pe insula. Vizita dureaza o zi intreaga impreuna cu un ghid specializat. O astfel de vacanta costa peste 4000 UDS, la care se adauga alte costuri pentru servicii neincluse in pachetul de baza.


Sursa foto: tumblr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea