Vacante

#Montecristo #insula Montecristo #insula #destinatii de vacanta

Insula misterioasa pe care doar 1.000 de oameni o pot vizita

 

Insula Montecristo din Mediterana este una dintre cele mai greu accesibile insule. Aceasta a devenit faimoasa dupa ce Alexandre Dumas a descris-o in romanul "Contele de Monte Cristo".

 

Doar 1.000 de turisti pot vizita celebra insula, in decursul unui an. Acestia trebuie insa sa se inscrie pe o lista de asteptare. Asteptarea poate dura minim trei ani, insa merita pe deplin.

Potrivit legendelor, pe insula Montecristo se afla si in prezent comori ascunse de pirati celebri. Zvonurile despre comorile de pe insula au inceput sa circule inca din secolul al XIII-lea. In acea perioada, Manastirea St. Mamilian, care era aplasata pe insula, a devenit una dintre cele mai instarite din Europa.

In acelasi timp, unii sustin ca piratul turc Barba-Rosie a ascuns aici pe insula o mare parte din aurul furat in timpul expeditiilor sale din secolul al XVI-lea.

In 1860, Regatul Italian a anexat Montecristo, cedand-o in 1889 marchizului Ginori, care a transformat-o intr-o rezervatie naturala. In 1971, insula a revenit statului italian, care in 2008 a deschis-o publicului, sustine mediafax.ro.

Surse foto: hotelargentario.eu, amusingplanet.com, unseentuscany.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea