Vacante

#masina #vacanta # sfaturi de vacanta #inchiriere masina

Inchirierea unei masini in vacanta: sfaturi practice

Inchirierea unei masini este cea mai buna varianta de transport atunci cand pleci in vacanta, intr-o tara straina. Este adevarat ca un taxi ti-ar fi mai comod, insa pentru distantele lungi, nu este deloc o solutie buna si economa.

In plus, de multe ori turistii pot fi pacaliti de catre taximetristi, intrucat nu cunosc traseul catre destinatie si nici costul normal al unei calatorii in zona. Astfel, ideal este sa inchiriezi o masina, dar nu inainte sa acorzi atentie unor detalii deosebit de importante.


Inainte de a pleca in vacanta

Suna si rezerva masina de care ai nevoie. Cel mai bine este sa intri pe site-ul companiei care se ocupa de inchirierea autovehiculelor, sa te uiti la masinile pe care le au disponibile pentru perioada in care vei fi in concediu si sa o alegi pe cea potrivita necesitatilor tale.

Daca pleci in vacanta cu o alta persoana si aveti putin bagaj, ar fi bine sa te orientezi catre o masina de dimensiuni mici, care consuma mai putin.

De asemenea, intereseaza-te de pretul carburantilor in tara aleasa ca destinatie de vacanta. De regula, motorina este mai scumpa, insa se consuma mai greu. Dupa o serie de calcule simple in care incluzi pretul carburantului, consumul mediu al masinii pe care vrei sa o inchiriezi si numarul aproximativ de kilometri al traseului planificat, vei vedea daca te avantajeaza mai mult o masina care merge cu motorina sau una care merge cu benzina.

In acelasi timp, este deosebit de important sa iti verifici permisul de conducere. Acesta nu trebuie sa aiba semne de deteriorare, insa mai presus de orice trebuie sa fie valabil!

Nu putini au fost soferii care au ajuns la un centru de inchiriere de masini si nu au putut lua un autoturism pentru ca permisul lor era expirat.

Asigura-te ca esti informat de toate taxele pe care trebuie sa le platesti. Uneori, soferii aflati in deplasare se plang de faptul ca, in momentul in care ajung la centrul de inchiriere, li se cer anumite taxe de care nu au fost informati.

Cel mai bine este sa trimiti un e-mail firmei care se ocupa de inchirieri si sa ii rogi pe reprezentantii acesteia sa iti faca o oferta care include pretul de inchiriere, TVA-ul etc.


Cand ajungi in vacanta

Ai grija la parcare. In Viena, de exemplu, risti ca masina sa iti fie ridicata daca nu o parchezi in locurile special amenajate.

Intreaba-i pe cel de la hotel care sunt cele mai apropiate locul de parcare, insa informeaza-te si asupra tarifelor. De regula, parcarile se platesc pe ora si au preturi destul de piperate.

Sursa foto: 99traveltips.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea