Vacante

Imagini de vis, fiordurile Norvegiei

Te-ai gandit vreodata sa vizitezi tarile nordice ? Sunt mai putin cunoscute, insa cine ajunge acolo ramane impresionat de inaltul grad de civilizatie si peisajele naturale absolut impresionante. O astfel de tara, bogata in piscuri inalte si vai adanci, este Norvegia. Peisajele hipnotizante, de o frumusete glaciala, se inalta din varfurile alpine stralucind in zapada, din caderile de apa ale cascadelor, lacurile inconjurate de munti, satele pitoresti si fiordurile de un albastru clar. Transportul si cazarea in Norvegia oslo3Pentru a ajunge in Norvegia, ai o gramada de variante la dispozitie. O posibilitate este sa mergi cu masina personala, insa aceasta optiune implica cheltuieli serioase. Un litru de benzina in Norvegia te costa aproximativ 11 NOK . Mai exista autobuzul, trenul, sau feribotul din Danemarca, Marea Britanie sau Germania. Ultima si cea mai rapida metoda este calatoria cu avionul. Un bilet dus -intors pana la Oslo te costa doar 200 de euro, fara taxele de aeroport. toamna osloIn privinta cazarii, gasesti la hoteluri conditii in functie de buzunar. Preturile variaza intre 45 de euro la un hotel de 2 stele, la 55, 65 de euro pentru unul de 4 stele. Informeaza-te bine inainte, caci uneori este mai avantajos sa stai la cel din urma, primul fiind de fapt camere cu mai multe paturi suprapuse si baie comuna. In sezonul turistic este bine sa-ti inchiriezi camera din timp, iar daca faci un traseu, gasesti camere la fata locului. Poti sta la hotel, intr-un camping, intr-un apartament sau intr-o cabana. Pentru o experienta memorabila, alege o ferma montana, ca sa simti pe deplin traditiile norvegiene. Ce poti vedea in Norvegia Cei interesati de arhitectura trebuie sa viziteze bisericile de piatra, fortaretele si conacele vechi, situri sau case de vikingi. Iubitorii de frumos au la dispozitie muzee si galerii de arta, cu expozitii temporare ale artistilor traditionali. Daca iti place natura, viziteaza zonele salbatice, unde se zaresc calotele ghetarilor si unde poti fotografia vulturi, boi mascati, elani, balene etc. octombrie osloFiordurile, aceste golfuri maritime inguste, intrate adanc in uscat si avand malurile abrupte, reprezinta una dintre cele mai importante frumuseti naturale norvegiene. Este bine sa stii

  • Transportul in comun. Biletele si abonamentele pe autobuze sunt scumpe. Un bilet este in jur de 20 NOK, daca-l cumperi din timp, iar abonamentul in jur de 740 NOK. Pe metrou, o calatorie te va costa cam 3 euro. fiord
  • Preturi alimente . Nu cumpara din primul magazin produse de baza, pentru ca exista diferente uriase de pret. De exemplu, o paine o gasesti cu 4 NOK sau cu 20, sucuri la cutie de 1.5-2 litri se vand cu 12 NOK, dar si cu 30, berea in supermarket este de la 20 NOK la 50-60 etc.
  • Tren. Daca vrei de exemplu sa mergi din Oslo in Bergen, cumpara din timp biletele. Astfel, in loc de 100 euro de persoana, vei da mai putin de jumatate, cam 40. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea