Vacante

#turism #vacanta #destinatii vacanta #atractii turistice

Idei inedite de vacanta

Daca faci parte din categoria celor carora le place sa exploreze si sa cunoasca noi locuri si civilizatii, cand pleci in vacanta, nu trebuie sa te limitezi la destinatiile clasice (Roma, Paris, Venetia).

Noi iti propunem cateva idei inedite, asupra carora sa iti indrepti atentia.

1. Japonia

Supranumita si "Tara Soarelui Rasare", Japonia a fost greu incercata in 2011, fiind un an greu si pentru turism.

Cu toate acestea, niponii au depasit momentul critic al exploziei de la Fukushima, iar gradinile botanice, templele si muzeele abia asteapta sa fie redescoperite.

Japonia este o tara cu o istorie bogata, in care traditia si modernismul se imbina intr-un mod armonios.

Vei fi fascinat deopotriva de oameni si peisaje, de mancare si suveniruri sau de templele maiestuoase.

2. Porto (Portugalia)

Unul din cele mai vechi orase ale continentului european, Porto isi datoreaza faima celebrului Vin de Porto.

Totusi, daca alegi ca destinatie aceasta metropola, vei descoperi o multime de alte atractii.

Catedrala Oporto, o promenada pe Avenida dos Alaiados, o dupa-amiaza la Majestic Cafe sau un specatcol la Casa de Musica sunt numai cateva din modurile in care te poti bucura de frumusetea Portugaliei.

De amintit este si faptul ca centrul orasului Porto a fost inclus pe lista UNESCO World Heritage.

3. Iquitos (Peru)

Cea mai buna perioada pentru a vizita orasul Iquitos este in lunile de toamna, octombrie sau noiembrie. Acum clima este uscata.

Iquitos este o destinatie preferata de iubitorii de ecoturism, care isi doresc sa descopere farmecul junglei amazoniene.

Accesul la acest oras port de pe Amazon se poate face doar cu avionul sau vaporul, intrucat nu exista nicio sosea care sa lege Iquitos de restul tarii.

4. San Francisco (SUA)

San Francisco, o destinatie destul de costisitoare, merita sa fie vizitat pentru celebrul sau Golden Gate sau pentru a descoperi tainele comunitatii din China Town.

Pentru a ajunge din Romania in San Francisco, singurul mod de transport se face pe cale aerului.

Daca tot ajungi pe continentul american, in San Francisco, nu trebuie sa ratezi nici un tur pe Insula Alcatraz ( care adaposteste cea mai cunoscuta inchisoare din lume trasnformata in muzeu).

5. Delta Mekong (Vietnam)

Delta Fluviului Mekong acopera circa 40.00 de kilometri patrati.

Mekongul este cel mai lung curs de apa din Asia de Sud-Est, fiind oadevarata sursa de viata pentru locuitorii din sudul tarii.

In aceasta regiune traiec cam 18 milioane de persoane, care depind de orezul cultivat in zona.

Biodiversitatea este un alt element ce confera unicitate Mekongului, intrucat acesta el al doilea rau al planetei ca varietate si abundenta de specii intalnite.

Delta Mekong impresioneaza si prin pietele plutitoare, plantatiile de orez, satele in care se practica artizanatul sau mlastinile cu mangrove.

Daca iti doresti sa te bucuri de frumusetea acestei zone, ai nevoie de minim o saptamana de vacanta. Majoritatea agentiilor de turism recomanda ca punct de plecare Ho Chi Minh City (cunoscut si ca Saigon), cel mai mare oras din Vietnam.

Sursa foto:  nipunscorp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea