Vacante

#greseli turisti #obiective turistice #greseli vacanta

Greseli de evitat cand vizitezi obiectivele turistice

Ti-ai facut sperante in legatura cu un obiectiv turistic si dupa 3 ore de stat la coada, ai fost dezamagit? Afla care sunt greselile de evitat cand vizitezi atractiile turistice.

1 Momentul ales

Cand vizitezi o atractie turistica, alege cel mai bun moment. Daca mergi la pranz sau dupa-amiaza intr-un obiectiv major, sunt mari sanse sa-ti pierzi jumatate de zi stand la coada si infruntand multimile de turisti.

Alege, in schimb, o ora cat mai de dimineata, opteaza pentru zilele in care programul este prelungit (nocturna), mergi intr-o zi din timpul saptamanii sau in capetele de sezon turistic . In loc sa astepti la coada la intrarea principala, economiseste timp folosind o intrare mai putin evidenta sau cunoscuta. Fa rezervari si achita biletul pe internet pentru a putea intra fara sa mai astepti.

2 Pretul

Nu te grabi sa platesti pret intreg. In unele tari precum Irlanda sau Norvegia, biletele la intrarile in atractiile turistice au preturi foarte ridicate. Cauta pe site-ul oficial al obiectivului respectiv care sunt reducerile acordate. Foloseste pass-ul turistic al orasului care iti acorda reduceri si gratuitati. Profita de zilele in care intrarea este libera.

3 Ghidul turistic

Nu vizita un obiectiv turistic important fara un ghid. In special siturile arheologice unde mai exista doar ruine sunt locuri in care vizita fara ghid este extrem de banala. Un ghid local angajat pentru un grup constituie o investitie buna atunci cand iti doresti sa te bucuri cu adevarat de locul vizitat, sa intelegi istoria si valoarea acestuia.

4 Mancarea si bautura

Incearca, in masura posibilului, sa ai la tine o sticla cu apa si sa nu cumperi mancare si bautura din incinta marilor atractii turistice . Preturile aici sunt intotdeauna mai mari, in timp ce la chioscurile din afara lor aceleasi produse sunt mult mai ieftine. Daca nu se poate astfel, atunci fii pregatit sa cheltuiesti pentru un sandwich intre 5 si 10 euro.

5 Vestimentatia

Simplul fapt de a fi imbracat inadecvat la vizitarea unei atractii turistice iti poate distruge intreaga vizita. De exemplu, daca vizitezi Pompeii in plina vara, s-ar putea sa regreti ca ai avut o astfel de idee. In lacasurile de cult, imbraca-te corespunzator, indiferent ca este vorba despre moschee, biserica, sinagoga, manastire etc. In obiectivele exterioare, imbraca-te conform cu temperaturile de afara si ia cu tine accesorii (ochelari de soare, crema antisolara etc).

Sursa foto: about.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea